Președintele Iohannis îngroapă securea războiului. Întâlnire de taină cu liderii PSD-ALDE

Președintele Iohannis îngroapă securea războiului. Întâlnire de taină cu liderii PSD-ALDE

Președintele Iohannis îngroapă securea războiului. Întâlnire de taină cu liderii PSD-ALDE

by February 23, 2017 0 comments

Preşedintele Iohannis a apreciat joi, cu ocazia depunerii jurământului de către noii miniştri, că remanierea guvernamentală operată este una bună, care întruneşte condiţiile cerute recent chiar de şeful statului. De asemenea, Klaus Iohannis a anunţat că va promulga mâine legea de respingere a OUG 13 şi pe cea de aprobare a OUG 14.

“Domnule prim-ministru, iată că după relativ puţin timp ne întâlnim aici, în Sala Unirii, pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Doamna ministru, domnilor miniştri, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun. Înţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale. În acelaşi timp, am constat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem întrunite toate condiţiile pentru a trece la normalizarea situaţiei. Am menţionat într-o alocuţiune recentă care sunt marjele de mişcare pentru revenirea la o muncă normală din partea guvernului şi consider că ele sunt întrunite. Nu-mi rămâne decât să vă dorec mult succes, să reuşiţi să trasformaţi acest guvern într-o echipă puternică, care va face exact ce îşi doresc românii: să guverneze eficient şi în interesul românilor”, a declarat preşedintele.

Un moment interesant a avut loc la Palatul Cotroceni, imediat după ceremonia de depunere a jurământului de către noi miniștri. După ce a salutat toți oficialii prezenți și presa, Iohannis le-a făcut un semn discret lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Grindeanu să îl urmeze.

Cei patru au părăsit sala împreună și cel mai probabil s-au oprit într-o sală din apropiere. Întâlnirea nu a durat foarte mult, dovadă că la 30 de minute distanță, premierul Sorin Grindeanu era prezent la preluarea mandatului de către ministrul Economiei, Mihai Tudose.

Un semnal foarte interesant a fost dat de președintele Klaus Iohannis. Deși se afla la Cotroceni, copreședintele ALDE, Daniel Constantin, nu a fost invitat de președinte la discuție. Acest lucru ne poate arăta cu privește de fapt președintele relația cu liderii coaliției de guvernare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<