Eminențele cenușii ale României. Odele ridicate Elenei Udrea de intelectualii neamului

Eminențele cenușii ale României. Odele ridicate Elenei Udrea de intelectualii neamului

Eminențele cenușii ale României. Odele ridicate Elenei Udrea de intelectualii neamului

by March 29, 2017 0 comments

Pe vremea când Elena Udrea era la putere și fura, intelectualii băsiști îi ridicau osanale. După tipicul ceaușist, Cărtărescu, Mihăieș, Baconschi, Patapievici, Tismăneanu, Paleologu și ceilalți, nu s-au mulțumit să-l proslăvească doar pe Băsescu, ci ”au pupat-o în fund” și pe aleasa sa, scrie Grupul pentru Investigații Politice.  Pentru că acum intelectualii băsiști se ascund ”ca niște gândaci”, GIP reamintește câteva dintre cele mai nerușinate omagii.

Mircea Cărtărescu, 4 octombrie 2010, B1 Tv: „Mie îmi place de Udrea. Mie mi se pare că multe din lucrurile pe care le-a făcut le-a făcut corect, le-a făcut bine și cu scăderile ei omenești, este un bun ministru”.

Mircea Mihăieș, 2005, România literară, nr. 28: „Am devenit instantaneu un fan al Elenei Udrea. În loc să admită că doamna cu pricina posedă o capacitate de seducţie ieşită din comun (drept dovadă, roiul de români şi americani ce-i dădeau târcoale la recepţia de 4 iulie de la Ambasada S.U.A.), reporterii au căutat s-o discrediteze”.

Teodor Baconschi, 21 noiembrie 2010, alegerile PDL – București: „Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale ca să nu cazi sub farmecul tău. Ești inteligentă, ești frumoasa, ești tenace, ai anduranță la mediul general dezgustător al politicii românești și nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare, ceea ce înseamnă că vei putea face cu oricine echipe de valoare și PDL are probabil nevoie de acest lucru”.

Horia-Roman Patapievici, 3 septembrie 2009, Evenimentul zilei: „Cu o insistenţă neruşinată, de care ar trebui să se ruşineze bărbaţii şi să se indigneze femeile, corpul doamnei Udrea este filmat în gros-plan astfel încât pântecul, coapsele, sânii, degetele de la picioare să iasă, în mod sexual, în evidenţă. Iar acest lucru se întâmplă nu o dată, ci de mii de ori; şi nu într-o singură zi, ci zi de zi; şi nu oricând, ci ori de câte ori vine vorba de ea, pe jumătate de ecran, în timp ce pe cealaltă jumătate are loc înfierarea. Cine nu vede asta, deja se situează într-un alt teritoriu moral”.

Vladimir Tismăneanu, 28 octombrie 2009, la el pe blog: „A pune semnul egalității între Elena Lupescu, Elena Ceaușescu si Elena Udrea (pe care Traian Băsescu ar pregăti-o pentru postul de premier) mi se pare că ne aduce în zona suprarealismului. A face dintr-o personalitate feminină contemporană simbolul Răului absolut, a o proiecta deliberat hiperbolic drept întruchiparea supremă a viciului politic, ține, mi-e teamă, de o misoginie subliminală, de un univers obscur și alunecos populat de fobii inavuabile”.

Teodor Paleologu, 11 iunie 2009, Sulina, pe plajă: Ministrul Culturii Teodor Paleologu și ministrul Turismului Elena Udrea s-au fotografiat împreună, pe cheiul portului Sulina. În timp ce se plimbau desculți pe plajă și făceau fotografii, Paleologu a spus că PSD-ul „nu are miniştri aşa frumoşi”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.