Românca rănită în atacul de la Londra este încă în stare critică

Românca rănită în atacul de la Londra este încă în stare critică

Românca rănită în atacul de la Londra este încă în stare critică

by March 23, 2017 0 comments

Pericolul nu a trecut în privința româncei rănite în atacul terorist de la Londra, aceasta aflându-se “sub strictă observație”, a anunțat, joi, premierul Sorin Grindeanu.

“Ceea ce mi-a spus domnul ambasador (ambasadorul României la Londra — n.r.), în urmă cu zece-douăzeci de minute, e că pare că ce a fost greu azi-noapte, în urma intervenției chirurgicale, a trecut. Dar, în continuare, se află sub strictă observație. Pericolul, în final, nu a trecut. Important este să fim și alături de familie, să ajutăm cu ceea ce putem”, a declarat premierul Grindeanu, la Piatra Neamț.

Grindeanu și-a exprimat speranța într-un ”final fericit” în cazul femeii rănite, precizând, totodată, că cealaltă persoană de cetățenie română victimă a atacului de la Londra este “în afara oricărui pericol”.

Totodată, șeful Executivului a transmis compasiunea Guvernului pentru victimele atacului. “Transmit compasiunea mea, a noastră, a Guvernului, pentru familiile victimelor, pentru cei care au suferit în urma acestui act”, a menționat Sorin Grindeanu.

Prim-ministrul a mai spus că este mulțumit de modul în care Ambasada României la Londra a gestionat situația.

“Am fost în permanentă legătură și cu Ministerul Afacerilor Externe și cu domnul ambasador. Vreau să îi felicit pentru modul în care au gestionat, la Londra, situația. S-a constituit acea celulă de criză, sunt în permanentă legătură cu cei doi români și cu familiile lor”, a mai afirmat Grindeanu.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi dimineață, că una dintre cele două persoane de cetățenie română rănite în urma atacului de miercuri după-amiază de la Londra se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită ușor în urma incidentului, a fost externată.

La rândul său, ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi, pentru AGERPRES, că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o “intervenție chirurgicală complicată”, iar starea acesteia continuă să fie critică.

“Colegii de la Secția Consulară au fost la spital. În momentul de față, starea celor doi răniți români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni și are o problemă cu funcționarea plămânilor. În cursul acestei nopți, ea a suferit o intervenție chirugicală destul de complicată, vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supraviețuit cu bine acestei intervenții și a fost mutată în alt spital, (…) pentru a i se face investigații legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăși. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de șoc psihologic, din cauza situației”, a precizat Mihalache.

Potrivit acestuia, cei doi români se aflau în excursie la Londra.

Miercuri, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra, iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.