Cristinel Romanescu (PNL): Obiectivul principal este reorganizarea partidului. Toleranță zero pentru rebeli
by Ancheteonline August 27, 2017 0 commentsZiarul nostru a realizat un interviu cu președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, acum, în pragul începerii sesiunii parlamentare de toamnă, de la 1 septembrie. Cuvântul de ordine este opoziție dură a Partidului Național Liberal la adresa Guvernului PSD-ALDE. Dar Romanescu a transmis și un mesaj către unele elemente ”rebele” din interiorul organizației buzoiene: toleranță zero pentru cei care nu înțeleg că fuziunea PNL-PDL s-a realizat demult.
1. Domnule Cristian Romanescu, în calitate de președinte al PNL Buzău, cum caracterizați noul partid liberal, după ce Ludovic Orban a preluat conducerea partidului?
Este binecunoscut faptul că atât eu cât și organizația PNL Buzău am susținut candidatura lui Ludovic Orban la alegerile interne care au avut loc de curând, considerând faptul că PNL are nevoie de un președinte care a acționat întotdeauna în conformitate cu valorile și principiile liberale.
Orban s-a dovedit a fi, întodeauna, un om politic integru, de cuvânt, un om politic cu coloană vertebrală. În consecință, nu pot decât să reafirm, cu tărie, că sub conducerea lui Ludovic Orban Partidul Național Liberal se află pe drumul pe care ni-l dorim cu toții, cel al unei reclădiri rapide și solide în același timp.2. Care sunt obiectivele pe termen scurt ale PNL?
Principalul obiectiv al PNL, pe termen scurt, este reclădirea, reconsolidarea partidului, iar un prim pas, poate cel mai important l-a constat organizarea alegerilor în interiorul partidului. Numai prin această reorganizare la nivel intern Partidul Național Liberal poate să se replieze după rezultatul nefavorabil pe care ni l-a adus alegerile din decembrie și să facă acea opoziție pe care românii o așteaptă din partea dreptei.
3. Vă rog să ne precizați câteva elemente din strategia de opoziție a partidului liberal la Guvernarea PSD.
Din nefericire pentru votanții PSD, în particular, și pentru toți românii, în general, este foarte dificil, în aceste momente, să mai identificăm acel mult promovat și mediatizat program de guvernare al PSD. Încă de la începutul guvernării, PSD a demonstrat, în repetate rânduri, că una zice alta face. Discordanțele au culminat cu ducerea în derizoriu a actului guvernării prin neînțelegerile iscate în sânul partidului, între liderul PSD și prim-ministrul în funcție.
Programul de guvernare din campanie promitea creșterea nivelului de trai al românilor printr-o serie de măsuri de natură să genereze o creștere constantă și continuă a veniturilor pe perioada de guvernare. La numai 6 luni distanță de la demararea implementării programului și după o moțiune votată împotriva propriului Guvern, PSD pare a realiza un act de guvernare fundamentat pe contramăsuri.
În toată această degringoladă măsurile pe care PSD le vizează, pe plan economic, sunt alarmante. PNL nu poate rămâne impasibil la discuții și propuneri pe teme din categoria impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidaritate, naționalizarea pilonului II de pensii sau impozitul pe gospodării. Mai nou, Guvernul readuce în discuție acciza pe combustibil. Ca să nu mai aducem în discuție crearea contului special pentru TVA. PNL a susținut întotdeauna încurajarea mediului de afaceri, implementarea de inițiative care să susțină antreprenorii deoarece aceste măsuri sunt cele care conduc către creșterea economică și a nivelului de trai al tuturor românilor. O lecție simplă pe care PSD nu a reușit să o învețe în aproape 30 de ani de la căderea comunismului
4. Organizația PNL Buzau a fost mereu într-o permanentă “căutare de sine”. S-au liniștit apele în această filială? Care este strategia de luptă politică pe plan local?
Este adevărat că organizația PNL Buzău s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu o serie de frământări interne alimentate mai degrabă de orgolii și interese personale decât de discrepanțe de natură politică. Însă, la finalul lunii aprilie, au avut loc alegeri, iar acel punct a marcat deschiderea unui nou capitol pentru liberalii buzoieni. Din acel moment, am stabilit că vom avea toleranță zero față de cei care au ca scop perturbarea activității organizației și nicidecum bunul mers al lucrurilor.
Au fost exploatate intens intoxicații ale unor așa-ziși liberali buzoieni cu privire la presupuse trădări în interiorul grupului vechilor democrați, vechilor liberali, dar considerăm că asemenea discuții sunt penibile și duc în derizoriu orice discuție cu privire la PNL. Cine nu poate depăși momentul fuziunii și continuă să contribuie la scindări de această natura nu are ce căuta printre noi!
În altă ordine de idei, echipa formată, și în același timp legitimată prin voința membrilor cu drept de vot, urmărește acest unic obiectiv consolidarea organizației județene PNL Buzău.
5. Cum vedeți depășirea sindromului Boșcodeală ?
Buzăul suferă, în fapt, de sindromul PSD. În cei aproape 30 de ani, în care PSD-ul a fost la conducerea județului, nu a reușit decât să-l transforme într-unul dintre fiefurile sale. Niciodată nu a primat dezvoltarea județului. Din păcate, Buzăul nu este un caz singular, iar discrepanțele dintre regiunile conduse de PNL și cele conduse de PSD sunt vizibile cu ochiul liber.
6. Care sunt proiectele partidului dumneavoastră pentru promovarea județului Buzău, cunoscut pentru potențialul turistic uriaș?
Ați punctat foarte bine cu această întrebare. Deși ne bucurăm de un potențial turistic incredibil, parcă noi buzoienii refuzăm să-l conștientizăm și să-l exploatăm. Parcă ne batem joc de niște cadouri unice pe care ni le-a oferit natura. În ceea ce privește soluțiile, revenim la aceeași discuție legată de mediul privat. Tot ce nu se poate realiza de la bugetul de stat poate fi realizat prin investiții private. Astfel asigurarea unei legislații coerente necesare unei infrastructuri propice dezvoltării mediului privat poate aduce un mare plus la bugetul de stat care să fie investit în această zonă, prin intermediul autorităților locale, dar și o dezvoltare directă prin investiții ale antreprenorilor care activează direct în aria turismului. Nu mai vorbim despre faptul că dezvoltarea turismului în zonă ar duce la crearea unui număr ridicat de noi locuri de muncă, bine plătite, care ar fi o cărămidă solidă pusă la creșterea nivelului de trai al buzoienilor.
Cu toate acestea, aș vrea să subliniez faptul că majoritatea acestor aspecte sunt prerogative ale autorităților locale.
Mulțumesc mult domnule președinte!
No Comments so far
Jump into a conversationNo Comments Yet!
You can be the one to start a conversation.