Ziua lui Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale. Un omagiu adus marelui scriitor, la Berlin

Ziua lui Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale. Un omagiu adus marelui scriitor, la Berlin

Ziua lui Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale. Un omagiu adus marelui scriitor, la Berlin

by January 15, 2018 0 comments

Luni, 15 ianuarie a.c., în cadrul manifestărilor dedicate celebrării a unui veac de modernitate a statului român, va avea loc la Berlin o reuniune culturală de referință, dedicată personalității lui Mihai Eminescu, potrivit Hotnews.ro. Ambasadorul Emil Hurezeanu deschide cu acest eveniment cultural seria de acțiuni culturale ale acestui an din capitala Germaniei, prezentând în fața publicului german și a membrilor diasporei române, personalitatea multivalentă a lui Mihai Eminescu, inclusiv în ipostaza student audiant al Universității Humboldt din Berlin, cât și de secretar personal al lui Theodor Rosetti, în cadrul Legației de la Berlin, între 1873-1874.

Seara culturală va fi deschisă cu o conferință despre Eminescu și spiritul german în cultura română, susținută de Academicianul Eugen Simion, care a girat facsimilarea manuscriselor eminesciene, realizând un proiect inițiat de Constantin Noica. Dimensiunea artistică a verbului eminescian va fi revelată publicului berlinez de către actorul Ion Caramitru și muzicianul Aurelian Octav Popa, care vor prezenta recitalul Dor de Eminescu, în care rostirea literară se îngemănează cu muzica lui Jean Sibelius, Edvard Grieg, Charles Gounod, Maurice Ravel ș.a.

La acest eveniment cultural vor participa universitari, cercetători și academicieni români și germani, reprezentanți ai mediilor instituționale și culturale din capitala Germaniei, reprezentanți ai mass-media și reputate personalități profesionale ale comunității românești. Participarea într-un număr foarte mare a publicului din Berlin, reflectă interesul unei mari capitale culturale europene pentru valorile patrimoniului cultural român și un dialogul intercultural susținut de reprezentanți de primă mărime ai culturii române, în anul în care România va fi țară invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig (15-18 martie a.c.)

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<