Liviu Dragnea riscă 10 de ani de pușcărie pentru abuz în serviciu și fals

Liviu Dragnea riscă 10 de ani de pușcărie pentru abuz în serviciu și fals

Liviu Dragnea riscă 10 de ani de pușcărie pentru abuz în serviciu și fals

by May 15, 2018 0 comments

DNA a cerut, la termenul de marți, pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea și pentru celelalte persoane cercetate în dosarul DGASPC Teleorman, anunță Mediafax. Procurorii au cerut și anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului în cazul liderului PSD, potrivit Hotnews.ro.

“Solicităm condamnarea acestora la pedeapsa închisorii. (..) Solicităm pedeapsa închisorii cu executare în regim privativ de liberare”, a spus procurorul de ședință.

În ceea ce îi privește pe Liviu Dragnea, Floarea Alesu și un alt inculpat, DNA a cerut pedepse orientate către mediul prevăzut de lege: 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals.

Referitor la președintele PSD, procurorul a solicitat să se constate că faptele judecate sunt concurente cu cele pentur care a fost condamnat în dosarul Referendumului.

În cazul altor trei inculpați, DNA a solicitat pedepse sorientate către minimum, 3 ani pentru abuz în serviciu și 6 luni pentru fals intelectual.

Pentru toți cei vizați de dosar s-au cerut pedepse complementare.

În cazul celor care au apelat la procedura simplificată, procurorii au cerut închisoare cu executare orientate către minimum stabilit de lege, respectiv pentru Adriana Botorogeanu, Anisa Stoica și Nicușor Gheorghe.

Liviu Dragnea participă la ședința de judecată, acesta fiind ultimul termen din judecata de fond.

La sediul instanței supreme sunt mai mulți protestatari, scandările acestora fiind auzite pe parcursul ședinței de judecată.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.