Progresiștii își dau mână pentru a candida, împreună, la europarlamentare

Progresiștii își dau mână pentru a candida, împreună, la europarlamentare

Progresiștii își dau mână pentru a candida, împreună, la europarlamentare

by October 21, 2018 0 comments
Președintele USR, Dan Barna, și fostul premier Dacian Cioloș au vorbit despre posibilitatea ca cele două partide să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019, însă discuțiile nu s-au concretizat cu o decizie în acest sens, transmite Mediafax.
“Da, am avut o discuție (cu Dacian Cioloș – n.r.). Am discutat despre posibilitățile de colaborare din perioada următoare, evident și despre europarlamentare, care este obiectivul politic electoral viitor. Când discuțiile vor ajunge la o hotărâre, vă vom anunța”, a declarat duminică Barna.
Întrebat dacă USR va participa sigur la alegerile pentru Parlamentul European și câte mandate speră să obțină, liderul Uniunii a răspuns: “Nu știu, asta vedeți și dvs. din procentele pe care le avem. În sondaje, vorbesc pentru USR, suntem undeva în jur de 10-12%, deci între 3-4-5 locuri posibile” . (…) O să măsurăm în perioada următoare și o să vedem (câte mandate ar putea obține dacă USR și MRÎ vor candida pe liste comune – n.r.)”.
Discuțiile între cei doi au fost confirmate și de fostul premier tehnocrat și fondator al Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș.
“Discuțiile noastre sunt frecvente. Și formale, Și informale. Studiem modalități de colaborare. În niciun caz fuziune. Luăm în calcul, dar nu am decis încă (întrebat de candidaturi pe liste comune la europarlamentare – n.r.)”, a spus Cioloș, duminică, pentru Mediafax.
Chestionat despre posibilitatea susținerii candidaturii sale la alegerile prezidențiale, Cioloș a replicat: “Nu am discutat despre asta (cu Dan Barna – n.r.)”.
Deputatul USR Claudiu Năsui spunea, sâmbătă, că este inevitabilă fuziunea între partidul fostului premier Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună (MRÎ) și USR. În opinia acestuia, cele două partide ar trebui să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare.
Fondatorul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, a afirmat marți, la Iași, că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2019, dar a dat de înțeles că încă nu a luat o hotărâre în acest sens și că nu și-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze și mai mult Opoziția.
“Sunt gata să candidez, nu mi-e teamă de lucrul acesta, dar o să o fac doar în măsura în care o să consider că lucrul acesta poate să ajute la câștigarea alegerilor de către forțele politice care vor să ducă România înspre modernizare”, a spus Cioloș, potrivit site-ului MRÎ.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.