Cum se poate realiza unirea Romaniei cu Republica Moldova? Raspuns: prin infrastructura

Cum se poate realiza unirea Romaniei cu Republica Moldova? Raspuns: prin infrastructura

Cum se poate realiza unirea Romaniei cu Republica Moldova? Raspuns: prin infrastructura

by November 22, 2018 0 comments

Republica Moldova dorește să aibă o infrastructură comună cu cea a României în mai multe domenii, a declarat Pavel Filip, premierul R. Moldova, la finalul unei ședințe comune cu Executivul din România. “Avem un proiect frumos, denumit simbolic ‘Autostrada Unirii. Vorbesc despre autostrada Târgu-Mureș-Iași-Ungheni”, a mai spus Pavel Filip, enumerând mai multe proiecte comune cu România.

“Urmează să ne mișcăm mai repede și pe podul rutier de la Ungheni. În acest sens am vorbit și despre alte poduri, cum ar fi cel de la Grozești. Dincolo de efectele practice, sunt și efectele simbolice, pentru că și Ungheni, și Grozești sunt localități care au fost divizate. Și pe partea stângă, și pe partea dreaptă a Prutului avem localități cu aceeași denumire”, a adăugat premierul R. Moldova.

Acesta a precizat că dorește ca cetățenii celor două țări nici să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta. “Ne dorim o infrastructură integrată, comună. Ne dorim ca această apropiere, această unire să se producă prin interconectarea infrastructurii pe diferite domenii, să ne integrăm sistemele de transport, sistemele de comunicații electronice, sistemele de mediu, sistemele de securitate sau sistemele de educație și cultură. Ne dorim ca cetățenii noștri nici să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta, să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am covenit ca prin pas simbolic, cetățenii noștri să nu plătească roamingul de 1 decembrie, de ziua Marii Uniri”, a precizat Pavel Filip.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.