Scandal monstru în justiție : CSM acuză nereguli la examenele de admitere în magistratură

Scandal monstru în justiție : CSM acuză nereguli la examenele de admitere în magistratură

Scandal monstru în justiție : CSM acuză nereguli la examenele de admitere în magistratură

by December 5, 2018 0 comments
În timp ce instanțele de judecată din țară sunt afectate de deficitul mare de personal, numărul redus al judecătorilor influenţează în mod direct buna desfăşurare a actului de justiţie şi este principala cauză a termenelor lungi pe care magistraţii sunt nevoiţi să le ofere pentru soluţionarea cauzelor, cei de la INM își permit aroganțe și criterii discriminatorii la examenele de admitere în magistratură, scrie Opinia Transilvană.
În ultimii ani nu se mai poate vorbi de șanse egale pentru cei ce doresc să ajungă magistrați. Chiar dacă la examenul scris, cel de cunoștințe juridice, care este și cel mai dificil, obții un punctaj bun pentru a fi admis, ai putea, pur și simplu, să nu fi pe placul comisiei de interviu.
Cristi Danileţ, reprezentant CSM, cu atribuţii în organizarea concursului, a afirmat, citat de evz.ro că : ”la interviu nu ai cu ce să greşeşti, contează atitudinea mimico-gestică”. Și totuși foarte mulți candidați au început să se plângă de acest filtru care este interviul.
Povestea unui avocat din Alba Iulia, dovedește clar că poți fi cel mai bun, dacă nu ești pe placul unor membri din comisia de interviu, ai picat. Clasat pe locul 9 în țară la etapa eliminatorie a examenului din acest an, Băieș Gheorghe Cosmin, a fost picat de  membrii comisiei de interviu. ”având în vedere media, este clar, 3 membrii cu siguranță m-au plăcut,  iar doi nu” – ne-a spus avocatul Băieș Cosmin.
Citiți mai mult AICI
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<