Claude Junker: Nu mai exportați în Europa, problemele voastre interne

Claude Junker: Nu mai exportați în Europa, problemele voastre interne

Claude Junker: Nu mai exportați în Europa, problemele voastre interne

by January 11, 2019 0 comments

Ar fi foarte bine ca în România să existe consens, pentru că nu pot fi exportate în Europa conflictele interne, a avertizat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în conferința de presă comună cu președintele Iohannis. La rândul lui, șeful statului român a spus că problemele de politică internă nu trebuie să afecteze progresele din timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene și crede că acest lucru a fost înțeles de toate părțile.

“Ar fi foarte bine ca in interiorul țării să existe o atmosferă de consens care să permită Europei să avanseze. Nu putem exporta în Europa conflicte interne și să ne angajăm într-o polemică fără scop”, a declarat președintele Comisiei Europene, după întâlnirea cu Klaus Iohannis, de la Cotroceni. El a afirmat că, pentru o președinție de succes a României la Consiliul Uniunii Europene, trebuie stabilite condițiile la nivel intern.

Oficialul european a mai spus că crede că președinția română va avea o contribuție semnificativă pentru a demonstra că nu au dreptate cei care spun că în Europa sunt două blocuri – est și vest, el arătând că “Europa respiră cu acești doi plămâni”.La rândul său, șeful statului român a spus că problemele de politică internă nu trebuie să afecteze progresele din timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene și crede că acest lucru a fost înțeles de toate părțile.
“Problemele de politică internă nu trebuie să afecteze progresele pe care le facem în timpul președinției și cred că acest lucru a fost înțeles de toate părțile”, a declarat Iohannis.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<