Revoluționarii: Iohannis să nu folosească Revoluția Română în scop electoral

Revoluționarii: Iohannis să nu folosească Revoluția Română în scop electoral

Revoluționarii: Iohannis să nu folosească Revoluția Română în scop electoral

by May 17, 2019 0 comments

Federaţia Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 – LORD ’89, cu sediul la Timişoara, i-a adresat o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis, cerându-i să nu folosească Revoluţia Română în scopuri electorale, după ce şeful statului a anunţat că va declara 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”, într-o ceremonie care va avea loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. Scrisoarea este transmisă în condiţiile în care Iohannis se va afla vineri la Timişoara.

“Domnule Preşedinte, vă cerem să nu folosiţi Revoluţia Română în scopuri electorale, Revoluţia trebuie să rămână  nepătată în memoria poporului român.            Domnule Preşedinte, nu aveţi voie să schimbaţi istoria şi semnificaţia momentelor care au redat libertatea şi demnitatea poporului român, istoria poporului român trebuie să ramână a noastră, a poporului român”, afirmă Federaţia Loja de Onoare a  Revoluţionarilor din Decembrie 1989  –  LORD ’89,  cu sediul la Timişoara, în scrisoare.

Federaţia este constituită din asociaţii ce au drept scop apărarea, respectarea şi promovarea idealurilor Revoluţiei Române din Decembrie ’89 şi are sediul la Timişoara.

În scrisoare, reprezentanţii organizaţiei afirmă că “în Decembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Revoluţia Română, 30 de ani în democraţie a poporului român, când comemorăm eroii cazuţi în acel sângeros Decembrie ’89, care cu jertfă şi sacrificii supreme, au instaurat libertatea şi democraţia în România”, iar Decembrie 1989 face parte din istoria poporului român, este momentul în care poporul român, prin sângele vărsat de eroii noştrii, şi-a câştigat libertatea, demnitatea de a fi român, dreptul de a alege şi de a fi ales.

“Nu trebuie să uităm că Revoluţia este un bun istoric, al unui întreg popor, un act înfăptuit de oameni pentru oameni, cu curaj, spirit de sacrificiu şi dârzenie, în numele unor idealuri şi drepturi sfinte, cu încrederea unui neam cu frică de Dumnezeu şi respect faţă de adevăr”, conchid reprezentanţii revoluţionarilor.

Preşedintele Klaus Iohannis va declara 2019 drept “Anul omagierii victimelor comunismului”, într-o ceremonie care va avea loc, luni, la Palatul Cotroceni, în contextul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. “La 30 de ani de la Revoluţia sângeroasă din 1989, preşedintele Klaus Iohannis consideră prioritare asumarea corectă a trecutului traumatic, condamnarea abuzurilor şi crimelor comunismului, precum şi consolidarea democraţiei”, arată Administraţia Prezidenţială.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.