Vechile metehne. DNA anchetează preferențial: votul din diasporă, nu și votul pentru UDMR

Vechile metehne. DNA anchetează preferențial: votul din diasporă, nu și votul pentru UDMR

Vechile metehne. DNA anchetează preferențial: votul din diasporă, nu și votul pentru UDMR

by June 5, 2019 0 comments
DNA investighează modul în care s-a desfăşurat votul din diaspora la alegerile europarlamentare din 26 mai, când mii de români au stat ore în șir la cozi în fața secțiilor, iar mulți dintre ei nu au putut vota.
Parchetul General a confirmat, la solicitarea jurnalistului Attila Biro, că pe rolul Secției de urmărire penală a fost înregistrat un dosar penal privind votul din diaspora, iar acesta a fost declinat către Direcția Națională Anticorupție. La alegerile din 26 mai, când a avut loc și referendumul pe tema justiției, mii de români au stat ore în șir la cozi în fața secțiilor de votare, iar mulți dintre ei nu au putut vota.
Deși s-au depus deja plângeri la Parchetul General pentru votul dat UDMR în multe județe unde nu există populație maghiară, procurorii se fac că nu văd nimic în neregulă cu numărul mare de voturi trecute în contul formațiunii maghiare.Potrivit experienței votului de până acum și calculelor sociologice,  UDMR nu ar fi trebuit să treacă pragul electoral la europarlamentare. Dar votul suspect de fraudă dat UDMR în județele din sud și din Moldova, au reușit să aducă formațiunii maghiare, doi eurodeputați.

Prima persoană care a semnalat că situația ar putea fi bizară este Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj și profesor la Facultatea de Drept din Craiova. Acesta a sesizat câteva anomalii:
  • ”În Dolj au fost 1468 de voturi pentru UDMR, deși datele ultimului recensământ arată o populație de numai 192 de maghiari în județ. (…) În Teleorman, la numai 18 unguri înregistrați în evidența populației conform recensământului, au existat 667 de persoane care au optat pentru UDMR. (…) În Galați, cu 133 maghiari în evidență, au fost 1376 de voturi pro UDMR. La Botoșani, 926 de voturi și numai 14 unguri în evidență”.
Scoruri mai mari față de acum trei ani s-au consemnat și în alte județe, cum ar fi Tulcea, Vâlcea, Suceava sau Vrancea unde procentul a fost tot subunitar, dar dublu, triplu sau chiar de peste cinci ori mai mult față de 2016.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.