În regimul PNL. Victor Ponta, președinte al Camerei Deputaților?

În regimul PNL. Victor Ponta, președinte al Camerei Deputaților?

În regimul PNL. Victor Ponta, președinte al Camerei Deputaților?

by October 14, 2019 0 comments

Liderul Pro România, Victor Ponta, este o variantă de lucru discutată în PNL pentru șefia Camerei Deputaților, la schimb cu voturi pentru învestirea viitorului guvern, au zis surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO, însă discuțiile sunt momentan la nivel de scenariu:

PNL vrea să dea o lovitură de palat la Camera Deputaților și să-l schimbe pe Marcel Ciolacu (PSD) din fruntea forului, dupa formarea viitorului guvern. Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi schimbat doar la propunerea grupului parlamentar care l-a propus. Cum PSD nu o să-l dea jos pe Ciolacu, singura variantă a opoziției este schimbarea Regulamentului Camerei Deputaților astfel încât să apară și altă cale pentru revocarea lui Ciolacu. Pentru această manevră, PNL are nevoie de majoritate și nu o are fără Pro România.

Prima variantă a PNL este să o impună pe Raluca Turcan, dar surse din partid spun că este ‘greu spre imposibil’ să adune suficiente voturi pentru că PSD încearcă să-l păstreze pe Marcel Ciolacu prin negocieri cu parlamentarii Pro România.

A doua variantă discutată în PNL este instalarea lui Victor Ponta în fruntea Camerei Deputaților. Sursele citate spun că Ponta ar vrea mult funcția, că în acest fel PNL și-ar securiza voturile Pro România pentru viitorul guvern și ar da și PSD jos de la Camera Deputaților.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.