Iulian Dumitrescu (PNL): Green Deal european să-l direcționăm către sănătate și economie

Iulian Dumitrescu (PNL): Green Deal european să-l direcționăm către sănătate și economie

Iulian Dumitrescu (PNL): Green Deal european să-l direcționăm către sănătate și economie

by March 24, 2020 0 comments

Printr-o scrisoare deschisă adresată europarlamentarilor români, prim-vicepreședintele PNL, senatorul Iulian Dumitrescu, le cere acestora să propună și să susțină, în Parlamentul European, redirecționarea unei părți consistente din cele 1.000 de miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană intenționează să îi aloce pentru Green Deal către sănătate și economie.

„Mă adresez, pe această cale, dumneavoastră pentru a vă cere să propuneți și să susțineți, în Parlamentul European, redirecționarea unei părți consistente din cele 1.000 de miliarde de Euro pe care Uniunea Europeană intenționează să îi aloce pentru Green Deal către sănătate și economie. Avem datoria să abandonăm Green Deal și să ne ocupăm de combaterea efectelor pandemiei COVID-19. Altfel, nu va mai rămâne o Uniune Europeană pe care să o facem verde”, susține Iulian Dumitrescu.

În opinia acestuia, „Europa este un continent al rănilor deschise, iar peste o jumătate de miliard de cetățeni europeni duc, în acest moment, o luptă pe viață și pe moarte cu un inamic invizibil, un virus catastrofal care a compromis modelul social și economic de funcționare al proiectului UE. Pandemia COVID-19 este o Lebădă Neagră pentru Uniunea Europeană. Asta înseamnă că Uniunea Europeană, așa cum ea exista înainte de Coronavirus, nu va mai fi posibilă. După Coronavirus, avem șansa să reinventăm o nouă Uniune Europeană, care să răspundă nevoilor lumii în care trăim”.

Senatorul liberal este de părere că banii europeni trebuie alocați către reconstrucția și consolidarea sistemelor de sănătate ale țărilor europene și de repornirea motoarelor economiei UE. „Coronavirusul ne dictează o nouă realitate, în care banii europeni trebuie să fie prioritizați în funcție de nevoile cetățenilor europeni. Situația de criză pe care o traversăm scoate la lumină prioritățile Uniunii Europene: este vorba de reconstrucția și consolidarea sistemelor de sănătate ale țărilor europene și de repornirea motoarelor economiei UE”, explică Iulian Dumitrescu.

Prim-vicepreședintele PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă mai susține că „banii alocaţi până acum de Comisia Europeană pentru combaterea efectelor COVID-19 nu sunt suficienţi” și că, în acest context, „nu putem stinge un incendiu cu un pistol cu apă”.

La finalul scrisorii deschise adresate europarlamentarilor români, Iulian Dumitrescu le cere acestora ca, atunci când iau decizii legate de buget, să aibă în vedere „interesul românilor, al italienilor, spaniolilor, francezilor, nemților, al tuturor cetățenilor europeni de a supraviețui acestei pandemii și de a trăi într-o Uniune Europeană reinventată, sigură și prosperă”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.