Stare de urgență. Suceava se închide total. Nimeni nu intră, nimeni nu iese

Stare de urgență. Suceava se închide total. Nimeni nu intră, nimeni nu iese

Stare de urgență. Suceava se închide total. Nimeni nu intră, nimeni nu iese

by March 30, 2020 0 comments

Municipiul Suceava și opt comune limitrofe intră în carantină totală, potrivit unei ordonanțe militare (nr. 6) adoptate luni seară și anunțate de ministrul de interne, Marcel Vela. Într-o singură zi s-au anunțat 13 morți la Suceava, iar din numărul total de infectări, 2109 cazuri confirmate, 593 sunt în Suceava.

De asemenea, s-a stabilit o zonă de protecţie formată din unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Decizia vine ca urmare a faptului că din cele 2.109 cazuri confirmate, 593 sunt în Suceava.

Declarații  Marcel Vela:

Se prelungește măsura suspendarii zborurilor dinspre și înspre Spania pentru 14 zile, se prelungește măsura suspendării zborurilor dinspre și înspre Italia pt 14 zile cine pleacă din carantină, repetă carantinarea și răspunde penal. Este o situație compleză și trebuie analizată punctual și național. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analizele cu specialiștii, toate acestea au făcut să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis Ordonanța Militară 6 privind instituirea măsurii de carantinare a municipiului Suceava, a comunelor limitrofe.

În carantină intră alte 8 comune. Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție. În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniu apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.

Ministerul Transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. Este interzisă deplasarea între localitățile din zonă.

CJ Suceava împreună cu primariii din localitățile de carantinare și protectie vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități.

Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente, unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge.

Declarații Raed Arafat:

Din cele 2109 cazuri confirmate, 593 se află în Suceava. Am considerat că trebuie luate măsuri suplimentare.

Bilanțul morților în România din cauza coronavirusului a ajuns luni seară la 65, după ce au fost anunțate 13 noi decese. Toate cele 13 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, au fost internate la Spitalul de Urgență din Suceava.

Potrivit informării transmise luni seara de Grupul de Comunicare Strategică, au fost raportate alte 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul corinavirus.

„Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate în Spitalul Judetean de Urgență Suceava, în mai multe sectii, după cum urmează: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie”, se arată în informare.

Potrivit sursei citate, decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie 2020.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.