Cumetria adusă la Bruxelles. Laura Codruța Kovesi și-a numit finul la Parchetul European

Cumetria adusă la Bruxelles. Laura Codruța Kovesi și-a numit finul la Parchetul European

Cumetria adusă la Bruxelles. Laura Codruța Kovesi și-a numit finul la Parchetul European

by July 27, 2020 0 comments

Procurorul de la DIICOT Brașov Laurenţiu Borcoman este printre cei 22 de procurori europeni, cu care va lucra Laura Kovesi, potrivit listei publicate, luni, de Consiliul Europei, scrie stiripesurse.ro.

Borcoman a fost unul dintre cei trei candidaţi propuşi de Ministerul Justiţiei, în 2019, pentru funcţia de procuror european, alături de Constantin-Claudiu Dumitrescu şi Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT.

Cătălin-Laurențiu Borcoman a fost consilier al lui Kovesi în perioada în care aceasta a condus Parchetul General. Actuala șefă a EPPO i-a botezat copilul lui Borcoman.

Printre dosarele instrumentate de Borcoman se numără cel care a vizat fuga din România a lui Omar Hayssam, dosarul referitor la furtul din februarie 2011 a 15 arme de la UM Ciorogârla, dar și dosarul de evaziunea fiscală de 3,4 milioane de lei, în care a fost vizat soțul Alinei Bica.

Cei 22 de procurori europeni numiţi astăzi de Consiliul Europei sunt: Frédéric Baab, Cătălin-Laurenţiu Borcoman, Jaka Brezigar, Danilo Ceccarelli, Gatis Doniks, Yvonne Farrugia, Teodora Georgieva, Daniëlle Goudriaan, Petr Klement, Tomas Krušna, Tamara Laptoš, Katerina Loizou, Ingrid Maschl-Clausen, José Eduardo Moreira Alves d’Oliveira Guerra, Juraj Novocký, Andrés Ritter, Maria Concepción Sabadell Carnicero, Gabriel Seixas, Kristel Siitam-Nyiri, Harri Tiesmaa, Yves Van Den Berge și Dimitrios Zimianitis.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.