Acte suspect false de moștenitori. Cum s-ar fi folosit primarul Alin Nica de șvabi pentru a pune mâna pe terenurile lor

Acte suspect false de moștenitori. Cum s-ar fi folosit primarul Alin Nica de șvabi pentru a pune mâna pe terenurile lor

Acte suspect false de moștenitori. Cum s-ar fi folosit primarul Alin Nica de șvabi pentru a pune mâna pe terenurile lor

by September 18, 2020 0 comments

Candidatul PNL la Cj Timiș a vândut și pielea ursului din pădure. În calitate de primar la Dudeștii Noi, Alin Nica ar fi inventat cereri de retrocedare fictive pentru a pune mâna pe terenurile valoroase ale comunei. Așa s-ar fi folosit de famiile de șvabi din localitate care au emigrat în Germania în anii comunismului și imediat după Revoluție, pentru a crea falși moștenitori.

Terenurile arvunite în fals de la svabi au ajuns în proprietatea clanului Nica, a viceprimarului Ion Goșa, actualul candidat la primăria Dudeștii Noi, dar și familiei primarului de la Becicherecu, Raymond Rusu. Asta, după ce au fost plimbate de la unul la altul, vândute, schimbate și în cele din urmă trasformate în terenuri pentru imobilele impozante din zona rezidențială.

Sursele noastre din consiliul local ne-au declarat că aceste șmecherii imobiliare au fost nășite în primăria din Dudeștii de primarul Alin Nica, viceprimarul Ion Goșa, președintele comisiei locale de retrocedare, soția acestuia, în calitate de agent agricol, secretarul primăriei, Nicolae Gehl, dar și a topometristului Maria Șuteu. Aceștia, având acces la arhiva comunei, au identificat persoanele care aveau dreptul  la reconstituirea dreptului de proprietate, în baza legii 1/2000 și a legii 247/2005.

Potrivit surselor noastre, moștenitorii de drept a acestor terenuri nu ar fi depus cereri de revendicare deoarece ar fi primit despăgubiri din partea statului român și german. Ei ar fi declarat, în urma unor convorbiri telefonice cu sursele noastre, că dacă ar fi depus acste cereri, ar fi fost nevoiți să returneze statului german și român , sumele de bani primite.

Dar, pentru a pune mâna pe pășunea comunei, unde erau plasate fostele proprietăți ale șvabilor, clanul Nica &prietenii ar fi întocmite acte false de retrocedare pe numele unor svabi plecați demult, cum ar fi de exemplu, Hoffman Ecaterina și Iohanna Scheffer,  prin care s-ar fi restituit 30 de ha de teren, care au ajuns, prin diferite acte de vânzare-cumpărate, în proprietatea primarului de la Becicherecu, Raymond Rus, nașul lui Alin Nica, dar și în posesia mamei acestuia, terenuri situate chiar în capătul zonei rezidențiale a comunei.

Precizăm că în această localitatea au trăit, pe vremuri o puternică comunitate de svabi, care a emigrat în Germania, mai ales în vremea comunismului, dar și imediat după Revoluție. Potrivit wikipedia, în 1960 trăiau în această zonă 1260 de șvabi și 1200 de români. Acum, mai sunt doar câteva familii de șvabi, toți foarte bătrâni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.