Interese de grup, jucate la păcănele. Cum sunt protejate jocurile de noroc, la nivel guvernamental

Interese de grup, jucate la păcănele. Cum sunt protejate jocurile de noroc, la nivel guvernamental

Interese de grup, jucate la păcănele. Cum sunt protejate jocurile de noroc, la nivel guvernamental

by September 2, 2020 0 comments

Nimic nu este întâmplător pe lumea aceasta. Dacă punem elementele, unul lângă altul, aflăm, fără probleme, răspunsul. Mulți ne-am întrebat de ce, în plină criză de pandemie, Guvernul a dat drumul la jocurile de noroc, în timp ce mai toate zonele comerciale rămâneau închise. Ne-au deschis ochii cititorii noștri, care, ne-au aruncat un pont. Care sunt legăturile dintre secretarul general al Guvernul, Antonel Tănase și grupurile de interese, care nu sunt mici, din jurul acestei industrii a jocurilor de noroc? Aici ar trebui să intervină organele abilitate pentru a stabili un eventual conflict de interese.

Guvernul s-a grăbit să dea drumul, pe 17 iunie, la această afacere de miliarde pentru ”băieții deștepți” ai păcănelelor, deși noi eram obligați să stăm în casă, iar pe stradă umblam doar cu masca la gură. Pentru că avea un interes direct, prin secretarul său general. Nu este vorba neapărat  de  taxele foarte mari care se duc la Ministerul Finanțelor.

Ci pentru că, spun sursele noastre,  secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase este un apropiat al ”regelui” jocurilor de noroc, Sorin Constantinescu, membru PNL sectorul 3, consilier al premierului Ludovic Orban.

Interesant este că, după numai 3 zile de la această decizie luată de Guvern, Constantinescu și-a dat demisia din funcția deținută și s-a întors la meseria lui. Pe perioada stării de urgență a încasat indemnizația de la Guvern, stând acasă, ca apoi să revină la afacerile lui, când s-au repornit motoarele, cu voia Guvernului.

Dar nu s-a retras de tot, el gestionând, din umbră, treburile Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, indiferent de cine este director general.  Sursele noastre susțin că acesta controlează piața jocurilor de noroc, dar și Oficiul care deține rolul de arbitru pe piață.

Constantinescu nu este de unul singur. El face parte dintr-un angrenaj care funcționează eficient, de ani de zile. Din această grupare mai fac parte Odette Nestor, fost director general la Oficiul Național al Jocurilor de Noroc, dar și Tudor Șimota, secretar general al Oficiului. Surse din interior spun că Odette ar fi implicată într-o relația mai mult decât prietenească și de afaceri cu Constantinescu și ar fi avut același tip de apropiere și cu Șimota. Un trio formidabil, am putea spune, dar și eficient, de vreme ce stăpânește acest domeniu de activitate, extrem de bănos.

Cei trei s-au menținut ”la putere”, indiferent de guvern, de culoare politică sau de directorul general care află vremelnic în fruntea Oficiului Național al Jocurilor de Noroc. Presa națională a scris că madam Nestor a fost adusă de la Loteria Națională la Oficiul de Sebastian Ghiță, pe vremea când Victor Ponta era premier PSD.  Sorin Constantinescu a fost adus în funcția de consilier al premierului Ludovic Orban, de Antonel Tănase (șeful PNL sector 3), în timp ce Tudor Șimota a ajuns în poziția de secretar general  la Oficiu, adus fiind de dna Nestor, tot pe filieră PSD.

Aici este treabă de ANI. Să stabilească întreaga rețea de conflicte de interese ce înconjoară această instituție, Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc, aflată în subordinea Ministerului Finanțelor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.