Justiția a făcut ochi. Revolta avocaților în fața deciziei judecătorilor

Justiția a făcut ochi. Revolta avocaților în fața deciziei judecătorilor

Justiția a făcut ochi. Revolta avocaților în fața deciziei judecătorilor

by December 21, 2020 0 comments

Dincolo de toată zbaterea avocaților cu privire la condamnarea avocatului Robert Roșu, în dosarul „Ferma Băneasa”, la cinci ani de închisoare, toată povestea trebuie privită din prisma abuzurilor comise în acest dosar, scrie evz.ro. În prima fază, avocatul Roșu a fost achitat și, ulterior, în baza acelorași probe, condamnat. Un judecător ia atitudine.

Oameni din sistemul judiciar spun că cele mai mari abuzuri care au fost comise în acest dosar afectează însăși esența statului de drept și a democrației.

Acest lucru a fost punctat foarte bine de judecătorul Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj, o cunoscută voce împotriva abuzurilor DNA.

„Revolta creste, vad. Dezvalurile se tin lant… Nu exista inca nicio opinie publica sa arate ca un avocat a fost condamnat pentru altceva decat de a-si fi facut treaba. Motivarea lipseste. De la 16 lit. a la 5 ani cu executare trebuie sa se fi rasturnat pamantul cu capul in jos. Apar si sunt confirmate marturii ale judecatorilor de la fond, din civil, oameni chemati in 2015 la DNA ( pe vremea cand SIIJ nici macar nu se nastea ca alternativa) sa isi dea in cap cu propriile hotarari. Unde s-a mai pomenit asa ceva? Unde? Ca am fost tanar, ca am fost prost, ca asa cum a zis unul dintre ei: <<Am o viata…>>. Se intrevede clar teama, frica, precautia”, scrie judecătoarea Lupea pe contul său de Facebook.

Avocații din România se solidarizează în cazul colegului lor Robert Roșu, condamnat în dosarul Ferma Băneasa. Ei protestează în acest moment în mai multe județe din țară pentru că există pericolul ca de acum încolo oricare dintre ei să fie băgat în pușcărie pentru că își fac meseria de avocat.

„Atunci când protocoalele SRI au fost introduse în justiție și judecători obligați să pronunțe……. cum vor ei….. au tăcut, am tăcut. Am crezut că era ……. Kovesi /Coldea a apus. Se vede că nu. Dacă judecătorii tac, avocații nu mai tac. Nu protestăm azi doar pentru că un coleg a fost condamnat pe nedrept, după ce la fond a fost achitat, protestăm pentru că dreptul vostru la apărare este in mare pericol, protestăm pentru că oricare dintre voi poate intra in pușcărie pentru că…… si-a făcut meseria. Vor să ne închidă și nouă gura. Ei bine nu ne-o inchid. Ce-o să facă? O să ne aresteze pe toți? Așteptăm”, a spus avocata Rădescu, prezentă la protestul de la Palatul de Justiție București.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.