Ce bine-mi pare că ai luat țeapă! Ministrul Justiției anunță menținerea pensiilor speciale

Ce bine-mi pare că ai luat țeapă! Ministrul Justiției anunță menținerea pensiilor speciale

Ce bine-mi pare că ai luat țeapă! Ministrul Justiției anunță menținerea pensiilor speciale

by May 11, 2021 0 comments

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, că nu este posibil ca pensiile de serviciu să fie eliminate, dar se doreşte să se ajungă la un nivel “echilibrat, cât mai aproape de salariu. Asta, în condițiile în care USR a dus o campanie națională pentru eliminarea pensiilor speciale când se afla în opoziție.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a susținut, la finalul discuțiilor cu reprezentanții din sistemul judiciar, că a fost agreată o formulă de calcul pentru aceste pensii, dar că a convenit să fie făcută publică varianta finală, pentru că “legislația nu se face la televizor sau în presă”.

Raluca Turcan a afirmat, la finalul discuțiilor, că a găsit “deschidere” în rândul reprezentanților sistemului judiciar și că “există un punct care pleacă din sistem, astfel încât beneficiarii să aibă cunoștință de aceste propuneri și în acelasi timp și toleranță”.

Întrebată la ce formulă de calcul s-a ajuns pentru aceste pensii, Turcan a spus că s-a convenit să nu fie făcute publice variantele agreate.

“Am agreat să nu discutăm public variantele agreate astăzi și să venim cu propunerea finală întrucât CSM este o structură colegială, presupune negocieri în CSM și, existând și un sentiment de îngrijorare în rândul beneficiarilor de pensii speciale, este firesc ca lor să le fie prezentată varianta finală, și nu varianta intermediară. Legislația nu se face la televizor sau în presă”, a susținut Turcan.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.