Ultimele știri de pe “frontul” mondialului de fotbal – Qatar 2022

Ultimele știri de pe “frontul” mondialului de fotbal – Qatar 2022

Ultimele știri de pe “frontul” mondialului de fotbal – Qatar 2022

by April 7, 2022 0 comments

Chiar dacă mai sunt câteva luni până la debutul competiției mondiale a fotbalului programată a se desfășura anul acesta în Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie, fanii fotbalului de înaltă clasă simt deja cu febrilitate apropierea evenimentului așteptat cu pasiune odată la patru ani.

Iată câteva informații privind desfășurarea de până acum a calificărilor, informații care ar putea oferi o imagine preliminară a competiției de la finalul anului

Prima surpriză a calificărilor pentru mondialul qatarez au oferit-o canadienii care, iată, reușesc o calificare la turneul mondial după o aridă perioadă de nu mai puțin de 36 de ani. Canadienii au început să se bucure și să spere la mai mult după ce au trecut de Jamaica în grupa de calificare CONCACAF. Eroul canadienilor a fost jucătorul turcilor de la Beşiktaş, Cyle Larin care, la cei 26 de ani, poate face o figură frumoasă în Qatar, mai ales că este deja în topul golgheterilor calificărilor de până acum.

Tot în categoria surprizelor, dar a celor neplăcute de această dată, mai ales pentru fanii ”Squadrei Azzura”, se poate menționa vestea că Italia nu va participa la acest turneu final. Lipsa Italiei din competiția fotbalistică de vârf se cronicizează deja, echipa nefiind prezentă nici la mondialul din Rusia 2018. Declinul italienilor a fost pecetluit de dureroasa, dar nu mai puțin uimitoarea înfrângere suferită în calificări în fața outsiderilor din echipa Macedoniei de Nord.

Astfel, fanii pariurilor de fotbal obișnuiți cu fotbalul italian vor trebui să-și actualizeze rapid cunoștințele și să se reorienteze către alte echipe. O bună idee ar fi urmărirea îndeaproape a evoluției cotelor pe SportingBet.ro până la debutul campionatului și culegerea de informații despre evoluția echipelor și a jucătorilor de până atunci.

Răzbunarea italienilor a fost realizată de Portugalia care, prin dubla reușită de jucătorul lui Manchester United, Bruno Fernandes, a reușit să se impună fără prea multe emoții împotriva micuței dar bătăioasei echipe a Macedoniei de Nord.

În afara Italiei, continentul european nu mai oferă alte surprize notabile, echipele Germaniei, Franței, Elveției, Belgiei, Danemarcei, Olandei, Croației, Angliei, Portugaliei și Spaniei, fiind ”abonate” la cupele mondiale. Surprize plăcute ar putea oferi Polonia și Serbia care au avut apariții ceva mai rare la aceste turnee finale.

Continentul sud-american continuă prezența la mondial cu binecunoscutele echipe ale Braziliei și Argentinei, alături de mai puțin titratele Ecuador și Uruguay, care și-au asigurat deja participarea.

Asia are deja confirmată participarea Iranului, Coreii de Sud, a Arabiei Saudite și a Japoniei, echipe care au mai fost incluse în turneele finale trecute.

Echipele Africii, Senegal, Ghana, Tunisia, Maroc și Camerun vor putea oferi fotbal de calitate la mondialul qatarez dacă e să ținem cont doar de pleiada de jucători africani care joacă la cele mai titrate cluburi europene.

Totuși, până la meciul de deschidere al Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, care va avea loc în data de 21 noiembrie pe stadionul Al Bayt din localitatea AL Khor, fanii fotbalului de calitate mai au de trecut de etapa tragerilor la sorți a grupelor formate din cele 32 de echipe participante care se vor bate pentru prestigiosul trofeu FIFA.

Sursa foto: Pixabay.com

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.