Scandal diplomatic: Este bolnav psihic. Răspunsul: recunoști un prost după vorbă

Scandal diplomatic: Este bolnav psihic. Răspunsul: recunoști un prost după vorbă

Scandal diplomatic: Este bolnav psihic. Răspunsul: recunoști un prost după vorbă

by June 5, 2022 0 comments

Ministerul ucrainean de Externe a reacționat la cuvintele președintelui Parlamentului ungar, Laszlo Köver, care a declarat că președintele Volodimir Zelenski are probleme psihice și l-a invitat pe președintele legislativului maghiar să prezinte un certificat de sănătate mintală. Reacția a fost publicată duminică de reprezentantul oficial al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko.

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei așteaptă eliberarea unui certificat privind starea sănătății sale mintale a președintelui Parlamentului ungar, Laszlo Köver. Evaluarea ulterioară a cuvintelor domnului Köver depinde în mod direct de concluzia consemnată în certificat”, a scris Nikolenko pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, „politicienii maghiari continuă în mod persistent să arunce cu noroi în Ucraina”, ceea ce nu este surprinzător, deoarece „din punct de vedere istoric, Ungaria s-a orientat de mai multe ori de partea răului”.

Köver, într-un interviu publicat duminică la televiziunea ungară, a precizat că Zelenski are, se pare, probleme psihice și că acest lucru explică atacurile sale la adresa liderilor străini.

Biroul Președintelui Ucrainei a reacționat dur la recentele declarații ale președintelui Parlamentului Ungariei Laszlo Kever cu privire la starea psihică a lui Volodimir Zelenski.

Şeful adjunct al Biroului Preşedintelui Andriy Sibiga a evaluat activităţile politicienilor din ţara vecină şi a dat asigurări că înţelepţii poporului maghiar şi ucrainean vor menţine mereu relaţii de prietenie, potrivit zn.ua. Oficialul a transmis mesajul într-o postare pe Facebook.

„Recunoşti un măgar după urechi, iar un prost după vorbă. Mintea scurtă are o limbă lungă. De obicei, astfel de exacerbări apar în anumite perioade ale anului. Pe de altă parte, evenimentele epocale care sunt departe de a fi regionale sunt cu siguranţă şi un declanşator suficient pentru o astfel de creştere a „politicienilor” – şi chiar dacă ADN-ul fascist răspunde din interior ”, a scris Sibiga pe Facebook. „ Istoria va merge înainte, Ucraina va învinge: toţi cetăţenii care locuiesc în Ucraina vor fi mândri de statul nostru, iar astfel de „persoane” vor rămâne la coşul de gunoi al istoriei ”, a scris oficialul ucrainean.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.