Campania anti-E-uri: Lista neagră a efectelor consumării produselor ce conțin aceste chimicale

Campania anti-E-uri: Lista neagră a efectelor consumării produselor ce conțin aceste chimicale

Campania anti-E-uri: Lista neagră a efectelor consumării produselor ce conțin aceste chimicale

by July 25, 2022 0 comments

Campania de informare a efectelor E-urilor din farfuria noastră continuă cu lista celor mai periculoase chimicale:

  • E954 sau zaharina este un îndulcitor sintetic care este de aproape 500 de ori mai dulce decât zahărul obișnuit. Este intens folosit pentru băuturi, deserturi, produse de patiserie, conserve de fructe sau de pește. Deși s-a demonstra de-a lungul timpului că are potențial cancerigen, Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că testele despre efectele sale au fost efectuate până acum numai pe animale și nu sunt aplicabile și în cazul oamenilor.
  • E407 sau caragenan are rol emulgator, stabilizator și de îngroșare și se folosește cel mai adesea în lactate, creme, sosuri, pateuri vegetale. Este un aditiv sintetic care este toxic pentru rinichi și poate crește riscul de ulcer și cancer de colon.
  • E330 sau acidul citric este un potențator de aromă. Se folosește în produsele cu fructe sau lapte și în produsele pentru copii. Acesta are efect nociv asupra organismului dacă este consumat în cantități foarte mari și atunci poate afecta tubul digestiv.
  • E210 sau benzonatul de sodiu este un conservant care de obicei se folosește în băuturi, conserve, gemuri, deserturi. Cele mai întâlnite efecte secundare se referă la reacții alergice. În plus,  E210 poate agrava starea persoanelor care suferă de astm sau ADHD. Dacă este ingerat în cantități prea mari poate provoca gastrită, vărsături sau probleme renale.
  • E151 sau negru briliant este un colorant care se adaugă de obicei în produsele din pește, produsele din cofetării, gemuri, conserve. Poate produce alergii sau intensifică simptomele persoanelor care suferă de astm sau ADHD. Este un aditiv alimentar nociv, dar care a fost interzis până acum doar în câteva țări.
  • E621 sau monoglutamat de sodiu este un potențator de aromă care se folosește cel mai des în băuturi sau preparate fast-food. Acesta poate cauza amorțeală, tremur, amețeală, dureri de cap sau vărsături.
  • E120 sau carmin este un colorant care se folosește în băuturi, carne, legume, fructe, dulciuri sau produse de patiserie. Acesta poate provoca alergii, cel mai adesea severe.
  • E951 sau aspartamul este un îndulcitor sintetic care este sursa a zeci de boli. Dacă este consumat în exces, poate favoriza gripa, poate afecta plămânii sau poate cauza infecții grave în zona intestinelor. Alte efecte secundare mai sunt tulburările de vedere, de auz sau de memorie, insomnia, oboseala sau palpitațiile.
  • E223 sau metabisulfit de sodiu este și el un aditiv care se află în categoria aditivilor periculoși și poate provoca alergii, astm sau afecțiuni la nivelul intestinelor.
  • E1520 sau propilen glicol este un agent de îngroșare care se folosește de obicei în esențe sau băuturi alcoolice. Acesta afectează sistemul nervos sau cardiac. Și pentru că în ultimii ani s-a înregistrat o creștere considerabilă a problemelor cardiace, oamenii au început să ia măsuri
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.