Cazul minorilor abuzați de la Oradea. Cum au fost executați proprietarii mărcii Arsenie Boca

Cazul minorilor abuzați de la Oradea. Cum au fost executați proprietarii mărcii Arsenie Boca

Cazul minorilor abuzați de la Oradea. Cum au fost executați proprietarii mărcii Arsenie Boca

by August 4, 2022 0 comments

După dezvăluirile jurnaliștilor ancheteonline, cetățeanul, bihorștiri, aradspecial și a altor publicații, am decis să încerc să iau legătura cu familia Talpoș condamnată la temniță de judecătorul Ioan Timiș, în baza unui rechizitoriu construit în jurul unui înscris oficial întocmit de Preacucernicul Vicar Rus Valer, condamnați pentru o infracțiune inventată ce nu apare în Codul Penal. Am luat legătura cu soțul doamnei Talpoș Diana, Talpoș Alexandru, președintele fundației Global Ethic, care ne-a oferit un interviu.

Î: Cum ați ajuns în această situație?

R: Pe scurt s-au fabricat mai multe dosare penale dintre care acesta a ajuns să se materializeze.

Î: Am citit un interviu al soției dvs. acordat publicației bihorștiri de acum 3 ani potrivit căruia știați de fabricarea de dosare la adresa dumneavoastră și a soției. Ce demersuri ați făcut când ați aflat?

R: Am făcut o plângere pe rang superior și la CSM împotriva procurorului Antohi Gabriela.

Î: Și ce s-a întâmplat?

Nimic. Dosarul a fost mușamalizat ca toate celelalte zeci de plângeri înaintate organelor de cercetare penală. Patriarhul a ordonat slugilor săi executarea familiei mele care a obținut în mod legal drepturile de marcă comercială de la nemernicii de occidentali.  Ciubotea Daniel, Patriarhul BOR a dorit să se ocupe de noi, cei care am dobândit în mod legal drepturile de marcă comercială Părintele Arsenie Boca.

Î: Care a fost motivul?

R: Patriarhul are ”alergie” severă la taxe și impozite și ”elimină„ din fașă protagoniștii discursului despre plata taxelor aferente comerțului popesc cu pandantive, iconițe, cărți, cruciulițe, etc. importate din China creștină pentru enoriași.

Î: Am studiat cazul dumneavoastră și am văzut probele rezultate în urma anchetelor jurnalistice făcute de colegi, dar aș vrea să povestiți în mare ce s-a întâmplat, să familiarizăm cititorii cu cazul.

Î: Nu știu ce e relevant și ce nu. Ce s-a mai spus și ce nu, dar am să încerc să cuprind câteva elemente importante, că 4 ani de calvar e greu de sintetizat.

După ce acțiunile noastre de licențiere gratuită a BOR, unde singura condiție impusă era să se lucreze legal, cu contracte, facturi, etc. a eșuat, am făcut demersuri de a stopa acțiunile Arhiepiscopiei Devei și Hunedoarei și a Mănăstirii Prislop, unde, anual merg peste un milion de pelerini în condițiile în care pe litoralul Mării Neagre se înregistrează anual în jur de 1,5 milioane turiști, am apelat la organele statului pentru a stopa evaziunea, contrabanda și spălarea de bani.

Anul acesta Prislop are mai mulți turiști decât întreg litoralul, care,  cu miile de apartamente și sutele de hoteluri și restaurante, cu investiții de miliarde, nu va avea rulajul tarabelor Mănăstirii Prislop. Despre profituri nici nu mai vorbim, fără taxe, TVA, totul la negru. Miliarde. După ce soția a câștigat în instanță, în baza legii, i-a facturat, ca și cum facturează ORDA sau alte entități care protejează drepturi de proprietate intelectuală. BOR a primit facturile și o invitație la mediere, însă le-au ignorat.

Aceștia nu au contestat sumele că nu aveau nici o șansă și oricum sunt bani mărunți pentru ei. Inclusiv cei care vând la tarabele lor au averi de zeci de milioane de euro din evaziunea popească. Societatea soției nu a plătit taxele și impozitele aferente facturilor deoarece nu le-a încasat. ANAF a pus poprire la terți pentru recuperarea taxelor aferente facturilor și după ce au pierdut toate procesele, deși au schimbat judecătorii, au angajat una dintre cele mai renumite case de avocatură din țară pe proprietate intelectuală, s-au trezit cu popriri. Șefii AJFP Bihor însă le-au rezolvat problemele și le-au dat din banii publici o grațiere, o amnistie fiscală și au desființat poprirea de cca 400 milioane ron, acțiune prin care au dat o gaură bugetului de stat, adică buzunarelor noastre. Inspectorii ANAF,  pentru a-și justifica cumva falsurile comise, pentru a anula popririle, și-au trimis colegii de la Antifraudă DRAF 6 în pelerinaj de ”fabricare” de procese verbale, în toată țara, la toate societățile comerciale care au cumpărat legal licențe de marcă, pentru a crea un mare dosar penal.

Î: Spuneți că ANAF a fraudat bugetul de stat?

R: Exact asta s-a întâmplat. Hoții strigă hoții! Mai mult, au ruinat toate afacerile și au amenințat partenerii că le pune sechestre și le închide firmele. Ați văzut dovezile, nu vorbe. Comunitatea de afaceri  i-a umplut pe aservitii DRAF 6 cu zeci de plângeri penale pentru constituire de grup infracțional, fals intelectual, uz de fals, inducerea în eroare a organelor judiciare, etc. fapte evidente și incontestabile. Tot felul de atestări mincinoase de genul că nu există mărcile, că nu s-au livrat drepturile, aberații, în condițiile în care pe lângă faptul că între timp am mai câștigat vreo 6-8 procese, toate, procese intentate prin abuz de drept de către BOR. Mai mult, BOR a făcut autodenunț în instanță, avem înscrisurile depuse de ei, au militat și au adus dovezi că vând demult obiecte ce poartă însemnele mărcilor comerciale, însă când am semnalat în instanță că aceste vânzări nu sunt acte de comerț legite și nu pot face tema unui proces ce vizează mărci de comerț respectiv, că actele depuse confirmă evaziunea fiscală comisă de BOR de-a lungul a 30 de ani arătând instanțelor declarațiile BOR depuse la ANAF pe 0, nu au știut cum să o scalde.

S-a dovedit fără drept de tăgadă că aceștia de peste 30 de ani fac contrabandă și spălare de bani, însă instanța a omis să sesizeze infracțiunile constatate dar nu și-a putut asuma ca, în aceste condiții, să dea câștig de cauză organizației bisericești. Am pus la bătaie resursele fundației Global Ethic, însă în afară de faptul că inspectorii Bezi Gheorghe și Mihaiu Ioan mi-au trimis niște controale abuzive soldate cu alte plângeri penale la adresa lor, nu am rezolvat nimic. M-am crezut vultur și în realitate nici găină nu eram pe lângă abuzatorii care foloseau resursele ANAF și nu numai.

Î: Am publicat un articol în baza probelor care atestă că polițista Diugana Dana și procurorul Antohi Gabriela era cât pe ce să vă omoare fiul nenăscut.

R: Vă dați seama, m-am simțit umilit și neputincios, frustrat, la fel cum mă simt și acum, când presa coruptă, ziși câini a democrației au devenit protectorii corupției. Au audiat-o gravidă în 6 luni timp de 9 ore, ajungând la spital cu iminență de avort. Era să-mi omoare soția și fătul. Efectiv au torturat-o.

Î: La ce vă așteptați în continuare?

La ce să mă aștept când ANAF face cercetări penale speciale de monitorizare a conturilor românilor fără existența vreunui mandat din partea unui judecător de drepturi și libertăți, în lipsa vreunui dosar penal și cetățenii nu știu sau se prefac că nu știu. Când băncile ajută corupția și sunt complici la infractorilor?

Democrația nu există în România decât o simulare șubredă cu care politicienii prostesc uniunea europeană să le dea bani, să fie ceva de furat.

La ce să ne asteptăm?? Un popa face o evaluare psihologica….ce să mai?

Evaluarea psihopedagocică emisă de vicar atestă acte și fapte neadevărate, false, contrare documentelor autentice cum ar fi expertizele psihologice judiciare dispuse chiar de instanță, contrare evaluarilor psihologice DGASPC, contrare evaluarilor ASCO, contrare realității, însă dacă este întocmit de mai marii bisericii ortodoxe, chiar de directoru Liceului Ortodox Român Ciorogariu din Oradea, fără ca minora să fi fost vreodată evaluată ori testată, la 7 luni după ce fiică-mea nu mai frecventa unitatea de învățământ, emană falsul care ajunge ulterior cu implicarea a mai multor funcționari publici printre care și magistrații, să condamne cinci oameni nevinovați, doi adulți și 3 copii.

În afară de asta judecătorul Timiș efectiv atestă, în mod halucinant,  că alienarea parentală, care nici măcar fenomen psihologic nu mai este, atestă în fals că este o boală psihică și că apare în DSM, că bătaia minorilor este permisă în raport direct cu nesupunerea minorilor voiei părinților și multe alte atestări mincinoase ori contrare legislației.

Sigur își bate copii și și-a motivat abuzurile asupra propriilor odrasle și s-a disculpat prin sentința dată. Nu poți să scrii așa ceva într-o sentință știind că, binențeles,  corecțiile fizice sunt infracțiuni. Legea e clară. Acum, după ce am primit 5 ani de închisoare cu executare, soția 4 ani cu executare, în baza unei infracțiuni inexistente în Codul Penal, iar copii condamnați la orfelinat, văd totul altfel. Mâine se judecă democrația și statul de drept. Așteptăm, totuși, să se facă dreptate.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.