Încă un primar din Alba este cercetat de ANI! De data aceasta unul din gașca PSD.

Încă un primar din Alba este cercetat de ANI! De data aceasta unul din gașca PSD.

Încă un primar din Alba este cercetat de ANI! De data aceasta unul din gașca PSD.

by October 24, 2022 0 comments

După primarul PNL Silviu Ponoran (Zlatna), care a pierdut în cele din urmă războiul cu Agenția Națională de Integritate privind starea sa de incompatibilitate și după ce ex-deputatul și fostul prefect de Alba Dan Simedru a intrat în vizorul ANI într-o speță de incompatibilitate mai mult decât evidentă, a venit rândul unui alt lider local al PSD, de data aceasta, să fie luat la bani mărunți de către Agenția Națională pentru Integritate, scrie opiniatransilvana.ro.

Prin adresa nr. 44488/G/II/12.10.2022, ANI ne-a adus la cunoștință că a început evaluarea situației primarului Comunei Bucium – Napău Cornel (PSD), pe adresa acestuia existând mai multe capete de acuzare care, dacă se vor confirma, poate risca inclusiv pierderea postului de primar și interdicția de a mai candida pentru o perioadă de 3 ani.

Este un lucru deja bine știut de către localnicii din Bucium relația de concubinaj în care Napău Cornel trăiește cu secretarul Comunei Bucium, ceea ce din punct de vedere etic și moral în ceea ce înseamnă aprobarea documentelor legale ale Primăriei Bucium și ale CL Bucium este un delict. Asta evident, dacă România ar fi cu adevărat o țară europeană, și nu o comună bananieră cum a fost transformat județul Alba de conducerea PNL, cu acordul și girul PSD, în ultimii 30 de ani.

De menționat este faptul că CCR a admis o excepție de neconstituționalitate a soluției legislative de la literele a și b ale alineatului 1 al articolului 117 din Codul de procedură penală, pronunțându-se pe o speță cu privire la relațiile de concubinaj.

„Curtea constată că deosebirea de tratament juridic între soțul/fostul soț al suspectului sau inculpatului, pe de o parte, respectiv persoanele care au stabilit relații asemănătoare acelora dintre soți, în cazul în care conviețuiesc ori nu mai conviețuiesc cu suspectul sau inculpatul, pe de altă parte, din perspectiva reglementării dreptului de a refuza să declare în calitate de martori în procesul penal, este discriminatorie, nefiind justificată în mod obiectiv și rezonabil, de vreme ce norma procesual penală criticată nu păstrează un raport rezonabil de proporționalitate între mijloacele folosite și scopul avut în vedere. Dreptul la «viața de familie», în cazul persoanelor care au relații asemănătoare acelora dintre soți ori au avut relații asemănătoare acelora dintre soți cu suspectul sau inculpatul este necesar a fi protejat, în materie penală, într-un mod similar cuplurilor legal constituite, având în vedere identitatea de rațiune a reglementării normei procesual penale criticate în ipotezele menționate”, este explicat în Decizia CCR nr. 562/2017.

Mai mult decât atât, primarul Napău Cornel care se prezintă în zonă ca un dumnezeu care stăpânește ca un veritabil autocrat comunist, este în același timp: – acționar 50% din acțiuni în cadrul firmei B.N. ALPIN POIENI S.R.L.- asociat unic si administrator 100% acțiuni în cadrul SC CORNELIUS IMPEX SRL cu sediul în Petroșani, HD.

Ceea ce este foarte important de subliniat este faptul că în cadrul aceleiași companii B.N. ALPIN POIENI S.R.L., cu un procent de 50% mai este asociat/acționar și numitul B.D.S. , care este totodată  funcționar public în cadrul Primăriei Bucium, respectiv consilier asistent în COMPARTIMENTUL ACHIZITII PUBLICE SI URBANISM. De asemenea, soția sa, B. R. I. – angajată asistent social în cadrul COMPARTIMENTULUI ASISTENTA SOCIALA AL Primăriei Bucium, îndeplinește funcția de Administrator al aceleași firme B.N. ALPIN POIENI S.R.L.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.