Cum poti sa-ti stergi restantele din biroul de credit?

Cum poti sa-ti stergi restantele din biroul de credit?

Cum poti sa-ti stergi restantele din biroul de credit?

by April 21, 2023 0 comments

Biroul de Credit reprezinta institutia care strange si furnizeaza informatii despre persoanele care au beneficiat candva de credite bancare, pe care insa nu le-au rambursat pana la data scadenta. Aceasta a fost infiintata in urma cu 20 de ani si are in componenta sa 25 de banci actionare. 

 

Initiativa sectorului bancar romanesc a pornit de la nevoia institutiilor bancare sa pastreze o evidenta clara a celor care solicita diferite imprumuturi si a datelor personale ale acestora. In prezent, pentru persoanele ce se numara printre cei care nu si-au achitat creditele la timp, accesarea unui nou credit la banca este un proces dificil. Cu toate acestea, oamenii aflati in aceasta situatie pot apela la Institutiile nebancare, de unde pot obtine imprumuturile de care au nevoie.

Cum este raportata lista cu restante la Biroul de Credit?

 

Atunci cand cei care beneficiaza de credite bancare intarzie rambursarea acestora cu mai mult de 30 de zile, sunt raportate restante la Biroul de Credit. De asemenea, consumatorii sunt instiintati de catre banci, fie prin intermediul unui apel sau al unui email, despre posibila raportare cu mai mult de 15 zile inainte ca aceasta sa fie efectuata.

Pentru cat timp ramane un inregistrat un creditor in Biroul de Credite?

 

Conform legii, informatiile detinute de Brioul de Credite, care privesc intarzierea sau chiar neplata imprumuturilor realizate de romani, raman active timp de 4 ani. Pe parcursul acestora, cei care nu au respectat data scadenta pentru creditele efectuate anterior, nu vor mai primi alte imprumuturi din partea institutiilor bancare. Din acest motiv, expertii le recomanda persoanelor care se pregatesc sa realizeze un imprumut la banca sa nu intarzie rambursarea acestuia si sa fie foarte atente atat la suma pe care trebuie sa o inapoieze bancii, cat si la data scadenta.

Cine are acces la lista cu cei care nu si-au achitat imprumuturile bancare?

 

Orice persoana care isi doreste sa afle daca se afla in registrul celor care nu au rambursat la tip creditele bancare, are posibilitatea de a se adresa direct Biroului de Credite, printr-o solicitare specifica. Este necesar ca orice persoana sa isi verifice statutul financiar inainte sa candideze pentru noi credite, pentru a afla daca indeplineste sau nu conditiile de eligibilitate pentru a obtine noi imprumuturi. 

 

Cei care planuiesc sa solicite pe viitor credite din partea institutiilor financiar-bancare sau nebancare, trebuie sa se informeze foarte bine inainte despre ceea ce presupune procesul de rambursare, dar si despre penalizarile ce pot exista in cazul in care clientii nu reusesc sa restituie suma de bani imprumutata la timp. Consumatorii care isi doresc sa evite sa ajunga in evidenta Biroului de Credit trebuie sa respecte obligatoriu datele scadente si valorile ratelor pentru imprumuturile realizate.

Seriozitatea – cea mai importanta cand vine vorba de imprumuturile bancare 

 

In cazul imprumuturilor bancare, seriozitatea reprezinta o caracteristica importanta, care nu trebuie sa ii lipseasca niciunui candidat. In caz contrar, pot exista diferite consecinte care sa nu le mai permita romanilor sa acceseze credite pentru o perioada indelungata, ceea ce le-ar putea ingreuna semnificativ viata acestora. Totodata, fiecare persoana care se pregateste sa acceseze un imprumut bancar trebuie sa fie informata in legatura cu Biroul de Credit si activitatea acestuia.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<