5 dintre cei mai înstăriți jucători de tenis

5 dintre cei mai înstăriți jucători de tenis

5 dintre cei mai înstăriți jucători de tenis

by May 14, 2023 0 comments

Printre cele mai iubite și urmărite sporturi, tenisul a câștigat tot mai mult teren în rândul oamenilor care au început să descopere în acesta o metodă de distracție. Odată cu creșterea popularității, și premiile primite de jucători au devenit tot mai mari, ceea ce înseamnă că există, la ora actuală, jucători care dețin nu doar zeci de titluri mondiale de la diverse competiții, ci și milioane de dolari în conturile proprii. Printre cei mai bine plătiți sportivi se numără și câțiva români, care au reușit să pună țara noastră pe harta turneelor cu mize uimitoare (și) cu rezultatele lor fantastice.

De cele mai multe ori conturile lor nu sunt alimentate doar din câștigarea unor turnee, cei mai mulți jucători dezvoltând afaceri proprii, făcând investiții în diverse afaceri sau asociindu-și numele cu diverse branduri, colaborări comerciale, acorduri sau sponsorizare, în principiu realizând diverse parteneriate. Despre cei mai bogați jucători de tenis care au reușit să-și facă un nume în acest univers, îi amintim pe următorii, conform informațiilor publice în ceea ce privește declarațiile de avere – cu mențiunea că la data redactării materialului lucrurile se pot schimba oricând.

Ion Țiriac

Cu o avere estimată la 1.2 miliarde de dolari, românul Ion Țiriac s-a impus în lumea tenisului în urmă cu câteva decenii și a rămas mult timp un nume cu sonoritate la nivel internațional. Jucător profesionist și om de afaceri, acesta este catalogat drept cel mai bogat jucător de tenis din lume, depășind la distanță mare nume mult mai cunoscute. Fără să dețină complicate ponturi tenis, s-a impus cu o carieră care a însemnat câștigarea a 22 de premii, fiind ocupantul locului 8 mondial. În ceea ce privește începuturile sale a fost mai întâi jucător de hochei pe gheață. Conturile sale s-au rotunjit mai ales ca urmare a unor investiții.

Roger Federer

Un familist convins, Roger Federer are patru copii și este foarte popular în rândul spectatorilor tineri. Cu o avere aproximativă de 550 de milioane de dolari, acesta are extrem de multe victorii de Grand Slam. Dincolo de performanțele pe teren cu racheta, acesta și-a asociat cu foarte multe ocazii numele și imaginea cu diverse companii, scoțând în față prin publicitate diverse branduri de renume mondial (Gillete,Mercedes, Bara, Rolex), ceea ce a dus la consolidarea numelui sau. Jucătorul are peste 100 de turnee câștigate.

Serena Williams

Cea mai bogată jucătoare de tenis din lume este Serena Williams, de altfel și una dintre cele mai bune sportive din toate timpurile. În palmaresul său sunt cuprinse 73 de titluri de campioană la simplu și 23 de titluri de Grand Slam la simplu, 22 de trofee. De cele mai multe ori este surprinsă făcând echipă cu sora sa Venus Williams. Averea sa a fost sporită semnificativ ca urmare a unor parteneriate cu diverse mărci. Acesta a fost antrenată chiar de tatăl său, iar povestea celor doi a fost documentată în filmul “King Richard” – din septembrie 2022 sportiva s-a retras din activitate.

Novak Djokovic

Vedeta sârbă, Novak Djokovic, și-a început cariera de profesioniști în 2003 și deține o avere de peste 200 de milioane de dolari. Câștigător a multiple competiții, acesta s-a impus ca fiind un adversar de temut în multele confruntări de tenis – are 20 de victorii de Grand Slam. În plus, acesta a fost timp de 354 de săptămâni numărul 1 mondial, ceea ce l-a făcut să între în cartea recordurilor. La fel ca toți cei nominalizați, și acesta a fost ambasador de promovare pentru diverse firme, având o activitate de peste două decenii. În prezent este nr. 1 mondial în clasamentul ATP.

Rafael Nadal

Considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători de zgură din toate timpurile, spaniolul Rafael Nadal deține 22 de titluri la Grand Slam la categoria simplu masculin, fiind totodată și singurul care a reușit performanța de fi terminat de două ori Grand Slam-ul și a câștigat și două medalii olimpice de aur. Cu diverse contracte încheiate pentru sponsorizări și publicitate, averea sa depășește cu puțin 200 de milioane de dolari. Actualmente ocupă locul 2 mondial cu 85 de turnee câștigate din care 19 Grand Slam-uri la singles, 2 medalii de aur la Olimpiada și 5 cupe Davies. Nike, Tommy Hilfiger, Telefonica și Kia Motors sunt câteva dintre brandurile promovate.

Concluzie

Alte nume despre care s-ar putea să fi auzit și care au reușit să se impună pe teren dar și în viața publică prin cât de înstărite sunt se numără Maria Sharapova, Angelique Kerber, Simona Halep, Caroline Wozniacki, Andy Murray, John McEnroe, Andre Agassi, Pete Sampras. Un sport ofertant din mai multe puncte de vedere, tenisul este foarte căutat și la casele de pariuri, unde există mai multe tipuri disponibile, pe care trebuie să le cunoști, dacă vrei să faci cele mai bune alegeri. Înainte de orice, însă, este lesne de înțeles că trebuie să știi să te bucuri de acest joc, să-l înțelegi și apreciezi, cât pentru a percepe altfel victoriile alea care te vor încânta dacă totul este făcut inteligent, dar și cu preferințe subiective.

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.