Iorga după Iorga. Românii de lângă noi

Iorga după Iorga. Românii de lângă noi

Iorga după Iorga. Românii de lângă noi

by May 18, 2023 0 comments

Conferința Națională ”Iorga după Iorga”, ediția a treia, se va desfășura, anul acesta, în perioada 26-28 mai, la Vălenii de Munte, la Casa Memorială a marelui savant și patriot român. Evenimentul va fi organizat de Consiliul Județean Prahova și Asociația ”Anima Fori”, în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești și Colegiul Național ”Nicolae Iorga”, Vălenii de Munte.

Tema de anul acesta va fi ”România de lângă noi” și va fi dedicată, în mod special, românilor care trăiesc în țările de la granițele noastre. Nicolae Iorga declara că ”românii sunt singurul popor care sunt înconjurați de români”. Astfel, invitații la Conferință vor ține prelegeri despre situația românilor din Bucovina de Nord, din Basarabia, din Transnistria, din Serbia, din Ungaria, dar și despre românii din Balcani.

La Conferință vor participa reprezentanți ai Academiei Române, profesori de la SNSPA, Universitatea București, Universitatea Națională de Apărare ”Carol l”, istorici, cercetători, jurnaliști, oficialități din partea Consiliului Județean Prahova, Prefectura Prahova și Primăria Ploiești, dar și invitați din Republica Moldova și Bucovina de Nord.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<