La Miercurea Ciuc, în preajma Zilei Naținale. O dezbatere cetățenească: România, prezent și viitor

La Miercurea Ciuc, în preajma Zilei Naținale. O dezbatere cetățenească: România, prezent și viitor

La Miercurea Ciuc, în preajma Zilei Naținale. O dezbatere cetățenească: România, prezent și viitor

by November 25, 2023 0 comments

O serie de intelectuali din societatea civilă se vor aduna, luni, cu puțin timp înainte de Ziua Națională, la Miercurea Ciuc și vor debate un subiectul fierbinte: România, încotro?

O conferință organizată de Asociația Cultul Eroilor Harghita, condusă de Claudiu Dăbău și inițiată de Platforma ”România cetățenilor”, condusă de jurnalistul Cornel Nistorescu, directorul ziarului Cotidianul și care își propune să atragă atenția asupra situației dezastruoase în care se află țara noastră.

La această conferință, intitulată ”România, prezent și viitor. Dezbatere cetățenească despre viitorul țării noastre”, vor participa nume grele din zona economică, presă, politică, civică, precum: Andrei Marga, Ilie Șerbănescu, Mircea Coșea, Petrișor Peiu, Octavian Știreanu, Gheorghe Piperea și alți invitați din toată țara.

În comunicatul remis presei se arată că „în 27 noiembrie, la Miercurea-Ciuc se va organiza o dezbatere publică cu privire la situaţia actuală a ţării noastre, dar şi ce este de făcut pentru viitor. Fiecare dintre noi suntem preocupaţi de deciziile pe care statul le ia şi care se răsfrâng asupra vieţii noastre de zi cu zi, asupra libertăţilor şi drepturilor noastre, asupra afacerilor şi viitorului nostru. Fiecare dintre noi trebuie să ne exprimăm cu privire la aceste lucruri dacă vrem ca vocea noastră să fie auzită şi luată în considerare”.

În discuție vor fi temele: „Dificultăţile de azi ale dezvoltării”, „Starea constituţionalismului”, „Situaţia respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti”, „Reforme necesare”, „Perspective politice de astăzi”, „Promovarea intereselor României în UE şi în lume”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.