Ministerul Justitiei isi plimba angajatii prin strainatate de 2,5 milioane lei

Ministerul Justitiei isi plimba angajatii prin strainatate de 2,5 milioane lei

by July 26, 2010 0 comments

Desi cer sacrificii angajatilor din sectorul bugetar, institutiile statului continua sa faca cheltuieli dejustificate pe timp de criza. Astfel, Ministerul Justitiei a achizitionat bilete de avion in tara si in strainatate de 2,5 milioane lei pana la finele anului. Calatoriile angajatilor acestui minister vor fi asigurate de patru firme imbogatite din contracte incheiate cu statul. Una dintre aceste societati a fost lansata in afaceri gratie prieteniei cu fostul deputat PSD Ristea Priboi (fugit din tara pentru ca DNA era pe urmele sale), iar alta firma apartine fiului unui director din Tarom, apropiat de PDL.

Potrivit site-ului e-licitatii.ro, Ministerul Justitiei a desemnat pe 25 iunie castigatorii licitatiei pentru achizitionarea unui pachet de calatorii in strainatate pentru angajatii sai, care va costa bugetul de stat aproape 2,5 milioane lei. Este vorba de patru firme: SC Danco Pro Comunication SRL, SC Ing. Development SRL, SC Olimpic International Turism SRL, D.A.L. Travel SRL, toate abonate la contracte cu banul public, din 2001, indiferent de guvernare.

Astfel, patronul lui SC Danco Pro Comunication este Daniel Cornel Rodea, un apropiat al fostului deputat PSD Ristea Priboi, un tortionar comunist, din gasca lui Adrian Nastase, care a fugit in Siria dupa 2004, cand DNA era pe urmele sale.
Actionarul unic al firmei SC Ing Develoment este Florin Tancu, fiul unui director din Tarom, dar si bun prieten cu Ion Tiriac, de la care a cumparat firma acestuia de turism, Tiriac Turism. De asemenea, Tancu a fost prietenul unui consilier al fostului premier Calin Popescu Tariceanu, dar si un apropiat al Palatului Cotroceni, dupa ce Traian Basescu a devenit presedinte.

Danco Comunication, Olimpic International si Ing. Development au mers in tandem din 2001 si au castigat numeroase contracte cu mai toate institutiile statului indiferent de putere: PSD, PNL si PDL.

Printre abonatele acestor firme au fost Senatul si Camera Deputatilor. Firma a castigat, anul acesta, contracte de 1,9 milioane, respectiv 2,7 milioane lei, pentru asigurarea de bilete de calatorii alesilor si functionarilor parlamentari, mai ales in strainatate. De asemenea, in 2009, SC Danco Comunication i-a plimbat pe oficialii Ministerului Dezvoltarii, condus pe atunci de Vasile Blaga, in locuri exotice: Lima (Peru), Rabat (Maroc), Vaduz (Lichenstein), Nairobi (Kenya), Baku (Azerbaidjan).

Cele trei firme deruleaza un contract, de trei ani de zile, cu Inspectoratul General al Politiei de Frontiera pentru aducerea in tara a romanilor expulzati din alte tari. Tot anul acesta, alte institutii ale statului au ajutat SC Danco Comunication sa castige bani buni de la bugetul de stat: 55.462 euro de la ministerul Educatiei, 150.000 de euro de la Ministerul Afacerilor Externe. SC Ing Development a castigat 350.000 de lei, in 2008, fara licitatie, de la Administratia Prezidentiala pentru a asigura biletele de transport in strainatate.

Este interesant de mentionat ca in 2005, firma SC Danco Comunication a fost in atentia Curtii de Conturi, inspectorii ajungand la concluzia ca intre 2001-2004 aceasta societate a prejudiciat institutiile statului cu mai multe miliarde de lei vechi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.