Liderul tiganilor din Targu Jiu, saltat de politisti

Liderul tiganilor din Targu Jiu, saltat de politisti

by November 9, 2010 0 comments

Liderul tiganilor din judetul Gorj, Ninel Potarca, a fost retinut luni seara pentru 24 de ore de procurori, fiind acuzat de evaziune fiscala in valoare de 500 000 de lei. Procurorii au inaintat magistratilor  o cerere de arestare preventiva pentru 29 de zile. Luni seara, trupele speciale ale Politiei au descins in cartierul tiganilor, unde au scotocit in toate cotloacele, ridicand tone de fier vechi neinregistrat in documente. Impreuna cu Ninel Potarca a fost saltat si nepotul sau, Toma Potarca, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscala.

Politia a fost in alerta toata noaptea deaoarece zeci de tigani, rude si vecini ai celor retinuti au navalit in curtea Inspectoratului de Politie Targu Jiu. Potarca a fost mai fost cercetat in anii trecuti de DNA Targu Jiu tot pentru evaziune, fiind suspect ca ar fi produs un prejudiciu de 1 milion de euro. Acesta detine mai multe firme prin care face contrabanda cu fier vechi. In noiembrie 2009, Ninel Potarca a fost candidatul tiganilor la presedintia Romaniei.

Procurorii sustin ca Ninel Potarca, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Targul Carbunesti, in semestrul II/2009, nu a inregistrat in documentele contabile suma de 749.167, provenita din vanzarea catre alte societati de uree si azotat de amoniu, cauzand bugetului de stat un prejudiciu in valoare de 276.820 lei.

De asemenea, liderul tioganilor din Targu Jiu a inregistrat in evidentele contabile ale societatii trei facturi fiscale emise de o alta societate comerciala din Targu-Jiu, in valoare totala de 818.982 lei, facturi care nu atesta o tranzactie reala, diminuand astfel baza de impozitare si creand un prejudiciu de 329.653 lei la bugetul general consolidat.

In cursul lunii februarie 2010, Ninel si Toma Potarca (administrator al societatii comerciale din Targu-Jiu), impreuna cu o alta persoana, au cesionat partile sociale ale societatii comerciale mentionate mai sus catre invinuitul V.D., cerandu-i acestuia sa pretinda ca documentele contabile au fost distruse si oferindu-i in schimb suma de 30.000 lei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.