Directori la Aeroportul Baneasa, trimisi in judecata

Directori la Aeroportul Baneasa, trimisi in judecata

by April 22, 2011 0 comments

Florin Paul Fulger si Stefan Mladin, fosti directori generali ai Aeroportului Baneasa, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, pentru un prejudiciu de 8,5 milioane lei adus companiei si 15,2 milioane lei bugetului de stat. In acelasi dosar, vor fi judecati si alti angajati ai Aeroportului Baneasa: Liliana Pop – director economic, Dorin Vlasceanu – consilier juridic, Monica Catalina, Tuser Conciu – sef Departament achizitii publice si director tehnic.
Pe 20 februarie si 14 mai 2007, Fulger, Pop si Vlasceanu au semnat doua acte aditionale la contractul de executie de lucrari de reparatii si modernizare a suprafetelor de miscare ale aeroportului, contract ce fusese incheiat cu executantul SC Romstrade SRL, lider al Asocierii Ronstrade – Uti – Delta Tehnologica.
Prin cele doua acte a fost modificata formula de actualizare a pretului lucrarilor printr-o formula de revizuire ce nu corespunde dispozitiilor legale aplicabile acestui contract de achizitie publica, formula ce a fost apoi aplicata si unor lucrari conexe suplimentare celor contractate initial. Aplicarea noii formule de calcul a avut drept rezultat obligarea Aeroportului Baneasa la plata nejustificata catre executant a unei sume totale in valoare de peste 23,6 milioane lei.
DNA reaminteste ca, alaturi de alte persoane, Florin Paul Fulger a mai fost trimis in judecata, in calitate de director tehnic, in legatura cu un prejudiciu de peste 4 milioane euro in dauna Societatii Nationale Aeroportul International Bucuresti – Baneasa.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.