Kamikaze: Ciutacu sta intr-o locuinta sociala

Kamikaze: Ciutacu sta intr-o locuinta sociala

by April 20, 2011 0 comments

Revista Kamikaze a publicat miercuri un articol in care arata ca jurnalistul Victor Ciutacu locuieste intr-o locuinta sociala din cartierul bucurestean Rahova, pe care o inchiriaza de la Primaria Generala. Ciutacu recunoaste pe blogul sau ca “a inchiriat de la stat, legal, acum 11 ani, o locuinta sociala, de 66 metri patrati” si ca a anuntat cand familia sa a depasit plafonul de castiguri lunare. El are tupeul ca Primaria sa-i puna la dispozitie o alta locuinta, desi castiga mii de euro de la mogulul Voiculescu.

“Conform legii, dupa acest anunt, autoritatea locala trebuie sa puna la dispozitia chiriasului, la schimb, un alt spatiu de locuit echivalent (cu alt statut) sau sa-l taxeze pe acesta cu suma legala maxima pentru chirie. (…) Ciutacu a fost taxat, de atunci, cu chiria maxima, 1,284 milioane lei vechi pe luna”, mai scrie jurnalistul.
“Unul dintre saracii care locuiesc in blocul de locuinte sociale P22C din Rahova este si Ciutacu Victor. El nu a avut decat un Matiz de culoare rosie pina in 2008, cind l-a vindut si si-a cumparat visul oricarui locuitor din Rahova: un BMW Seria 3, generatia noua. In prezent, acel chirias al unui apartament social poate fi urmarit la televizor. Da, este vorba chiar despre Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la Antene si unul dintre redactorii-sefi ai Jurnalului National. Contactat de reporterii Revistei Kamikaze, Ciutacu nu a dorit sa faca prea multe declaratii despre apartamentul inchiriat de la Primarie. “Am un contract legal, in vigoare. Daca aveti informatii, publicati-le”, ne-a spus el fara sa raspunda la alte intrebari (care e durata contractului de inchiriere sau data la care a fost incheiat)”, scrie Kamikaze.
Revista mai precizeaza ca “desi blocul a fost construit de Primaria Capitalei, locuintele au fost repartizate de Primaria lui Vanghelie, cea a sectorului” si ca “Ansamblul de locuinte P22, din care face parte si P22C-ul lui Ciutacu, a fost construit in anul 2000, deci este un imobil nou, are geamuri termopan si este printre putinele din zona care arata decent”.
Potrivit informatiilor oferite de Primaria Capitalei, cei ce pot beneficia de o locuinta sociala in Bucuresti sint <<Persoanele si familiile evacuate sau care urmeaza a fi evacuate din locuintele retrocedate fostilor proprietari, tinerii care au virsta de pina la 35 de ani, tinerii proveniti din institutii de ocrotire sociala si care au implinit virsta de 18 ani, invalizii de gradele I si II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii si vaduvele de razboi, beneficiarii prevederilor Legii recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, si ai prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri, alte persoane sau familii indreptatite.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.