Mihai Necolaiciuc va fi adus miercuri in Romania

Mihai Necolaiciuc va fi adus miercuri in Romania

by April 19, 2011 1 comment

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc va fi adus miercuri in tara, in urma mandatului semnat de autoritatile americane de predare a acestuia in favoarea Romaniei, a anuntat avocatul acestuia Gheorghita Mateut. Necolaiciuc va fi dus la Judecatoria Sectorului 1, instanta urmand sa verifice mandatul de arestare emis in lipsa de catre aceasta instanta.
Ministerul Justitiei a confirmat, pe 11 aprilie, ca mandatul de predare a lui Mihai Necolaiciuc in favoarea Romaniei a fost semnat de catre secretarul de stat al SUA.
Mihai Necolaiciuc se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea  extradarii catre Romania, incepand cu data de 23 iunie 2009.
Fostul director general al SNCFR a fost arestat de autoritatile americane pentru incalcarea legilor emigrarii la 17 iunie 2009 si arestat provizoriu in vederea extradarii pe 23 iunie 2009.
Procurorii DNA au dispus, pe 1 februarie 2008, trimiterea in judecata a lui Mihai Necolaiciuc, director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane in perioada iulie 2000-octombrie 2003, si a celor noua complici ai sai pentru savarsirea a sapte infractiuni de abuz in serviciu si a trei infractiuni de utilizare a creditelor in alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane euro.
Conform Ministerului Public, Necolaiciuc a angajat compania intr-o serie de relatii contractuale nelegale, in urma carora au fost platite din bugetul companiei, cu incalcarea prevederilor legale, produse, bunuri si servicii care fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit a fi necorespunzatoare calitativ si nefolositoare companiei.
Cei noua complici sunt persoane din fosta conducere a CNCFR sau sefi de servicii – Misir Mihail Gabriel, Olaeru Viorica, Vladut Ilie, Vladut Dragos Vasile, Matei Maria Ana, Costea Octavian, Tolea Adrian, precum si administratori ai unor firme – Iliusca Marius si Nicula Ovidiu Lucian.
Prin aceste operatiuni, a fost creat un prejudiciu de peste 18 milioane euro in dauna companiei.
Din sumele folosite nelegal pentru plata produselor respective, 4,5 milioane euro au provenit dintr-un credit extern contractat cu Banca Europeana de Investitii (BEI), care era destinat exclusiv refacerii infrastructurii feroviare afectate de calamitati naturale.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.