Nereguli la Primaria Capitalei: Ceasuri de aur luate cu acte fictive, plati ilegale pentru omorarea tantarilor

Nereguli la Primaria Capitalei: Ceasuri de aur luate cu acte fictive, plati ilegale pentru omorarea tantarilor

by April 29, 2011 2 comments

Curtea de Conturi a Romaniei a descoperit mari nereguli in cheltuirea banilor publici de catrea Primaria Capitalei si institututiile subordonate. Astfel, edilii din Bucuresti au cumparat terenuri la preturi supraevaluate, plati ilegale pentru servicii de dezinsectie si deratizare, acte fictive la achizitionarea a 10 ceasuri stradale placate cu aur sau gazon pus in timpul iernii in parcuri. Astfel, Primaria Capitalei a dat, in 2009, o suma cu 7 milioane de lei mai mare decat valoarea stabilita prin propriile norme pentru cumpararea unui teren afectat de lucrarile executate la obiectivul de investitii ,,Pasajul Marasesti”, se arata intr-un raport al Curtii de Conturi.

Tot municipalitatea a platit in mod ilegal, in acelasi an, 510.205 de lei reprezentand servicii de dezinsectie impotriva tantarilor. In raportul Curtii de Conturi se arata ca suma a fost “decontata in plus fata de volumul acestei operatiuni prevazut prin contract si serviciile decontate pe suprafete care nu exista in realitate (in parcuri si cimitire)”.

Conform aceluiasi raport, Primaria Capitalei nu a incasat 559.000 lei care i se cuveneau din despagubiri civile in baza unor sentinte judecatoresti definitive si irevocabile.

O alta neregula constatata de Curtea de Conturi este efectuarea unei plati fara angajament legal, in cuantum de 1 milion de lei catre Asociatia Nevazatorilor din Romania, fara a avea la baza documente justificative care sa aprobe aceasta cheltuiala din fonduri publice.

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), institutie aflata in subordinea Primariei Capitalei, a platit, printr-un proces verbal de custodie fictiv, 2.976.718 lei pentru achizitia si punerea in functiune a 10 ceasuri stradale, placate cu aur de 24 de carate, care nu erau receptionate si nu erau puse in opera la data platii.

Tot prinr-un proces verbal de custodie fictiv, ALPAB a platit, in 2009, 728.990 lei pentru achizitia unor ambarcatiuni nautice care nu erau receptionate la data platii.

Curtea de Conturi a mai constatat ca tot ALPAB a cheltuit ilegal 1.288.069 lei “cu incalcarea Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 67/2006, pentru lucrari executate la Clubul Francez – lucrari care trebuiau suportate de S.C. Twins Cafe SRL, in calitate de locatar al Clubului Francez -, si fara a avea aprobata sursa de finanțare cu aceasta destinatie”.

In acelasi raport se arata ca APLAB a decontat servicii de dezinsectii, deratizare si depozitare de 1.584.574 lei, fara ca documentele justificative sa indeplineasca toate conditiile privind identificarea suprafetelor si cantitatile serviciilor prestate. ALPAB a mai cheltuit, constata Curtea de Conturi, 569.675 de lei  pentru semanarea de gazon in timpul iernii in Parcul Herastrau, Parcul Tineretului si la Strandul Dambovita.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. viorel
  #1 viorel 2 May, 2011, 22:39

  multe nereguli mai descoperim la primaria bucuresti, dar asta nu este decat varful aisbergului

  Reply this comment
 2. Ceasuri Barbatesti
  #2 Ceasuri Barbatesti 3 July, 2011, 19:36

  Ce bine ar fi daca numai ceasurile de aur ar fi fost platite doar cu facturi fictive…

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.