Sorin Ovidiu Vintu va fi cercetat in libertate

Sorin Ovidiu Vintu va fi cercetat in libertate

by April 22, 2011 0 comments

Magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au decis, joi seara, cercetarea in libertate a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu pentru acuzatia de santaj. Si reprezentantul lui Vintu in Consiliul de Administratie al Realitatii TV, Ion Ilie Cezar, a fost pus in libertate. Procurorii au declarat recurs. Dupa terminarea procesului, Vintu a declarat ca este in posesia unor probe care ii dovedeste nevinovatia.

“Avem probe indubitabile audio-video in favoarea noastra dar procurorul Marius Iacob a refuzat sa le vada si a cerut arestarea noastra”, a spus Sorin Ovidiu Vintu.

Sedinta de judecata a durat aproape cinci ore si s-a desfasurat cu usile inchise, presa neavand acces.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, pe 20 aprilie, retinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, acuzat de savarsirea infractiunii de santaj.

Din probele administrate, a rezultat ca, in perioada martie-aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghita, suma de 150.000 euro. In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani.

“Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vantu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie”, se arata in comunicatul Parchetului General.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.