Fratele senatorului PDL Nicolae Dobra protejeaza un interlop italian

Fratele senatorului PDL Nicolae Dobra protejeaza un interlop italian

by May 11, 2011 0 comments

Directorul adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Alba, Ioan Dobra, este audiat miercuri de procurorii DIICOT, el fiind suspectat ca a protejat o grupare condusa de interlopul italian Luca Anversa, acuzat de fraude economice. Ioan Dobra este fratele senatorului PDL Nicolae Dobra si ocupa functii de conducere in cadrul DGFP Alba ca director general sau adjunct de peste 15 ani.
Miercuri dimineata, procurorii DIICOT au efectuat 10 perchezitii domiciliare pe raza judetului Alba, in vederea destructurarii unei grupari specializate in savarsirea de infractiuni din sfera macrocriminalitatii economico-financiare, ce a adus un prejudiciu de 2,2 milioane lei. 
Anchetatorii sustin ca invinuitii Luca Anversa, Cosmin Ioan Limbean, Elena Avram si Ana Maria Goia au constituit o grupare, avand drept scop efectuarea unor activitati comerciale, direct sau prin societati comerciale interpuse, fara a le inregistra in evidentele contabile ale societatilor comerciale sau efectuarea unor inregistrari nelegale, avand drept consecinta eludarea platii taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat si obtinerea de beneficii financiare substantiale.
Activitatea gruparii a fost sprijinita de catre angajati ai DGFP Alba, compartimentul de inspectie si control, respectiv de Ioan Dobra – director adjunct executiv, Dorin Nicolae Contan – sef serviciu, Ioan Lazar, Mihail Ioan Sarbu, Danut Ioan Ispas si Cristina Cioata – inspectori fiscali, in sarcina acestora retinandu-se ca si-au incalcat atributiile de serviciu, efectuand activitati incompatibile cu functia detinuta, precum asigurarea de consultanta sau prestarea de servicii si ca au efectuat controale formale la societati ale invinuitilor, toate acestea in scopul obtinerii direct sau indirect de foloase materiale.
Se mai retine ca, desi au constatat in repetate randuri activitatea infractionala desfasurata prin intermediul societatilor comerciale vizate, angajatii de la DGFP Alba nu au sesizat organele de cercetare penala, ci, dimpotriva, au consiliat membrii gruparii in vederea acoperirii ilegalitatilor.
De asemenea, se retine ca directorul adjunct executiv al DGFP Alba, Ioan Dobra, se afla in conflict de interese, in conditiile in care auditarea uneia dintre societatile comerciale administrate de catre membrii gruparii a fost realizata de catre o societate la care actionar era sotia sa, iar misiunile de audit au fost efectuate efectiv de fiul sau.
Luca Anversa, patronul unui grup de firme cu reprezentare in mai multe judete din tara, are calitatea de inculpat intr-un dosar in care au fost trimise in judecata, in februarie, 22 de persoane, printre care se afla si un ofiter SRI, pentru proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, santaj, constituire sau sprijinire a unui grup infractional organizat.
Potrivit procurorilor DIICOT, gruparea a santajat, la comanda, mai multe persoane in vederea recuperarii unor datorii. In scopul intimidarii, membrii gruparii au aruncat cu ”cocteiluri Molotov” asupra locuintelor a doua victime.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.