Laszlo Tokes isi infiinteaza partid

Laszlo Tokes isi infiinteaza partid

by May 5, 2011 0 comments

Fostul deputat UDMR, Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului National al Maghiarilor a depus astazi , la Tribunalul Bucuresti o cerere de infiintare a unui partid, intitulat Partidul Popular Maghiar din Transilvania, care sa-l aiba ca mentor pe Laszlo Tokes. El a declarat ca a strans 29.000 de semnaturi si a precizat ca noul partid se doreste a fi o laternativa la UDMR iar una dintre prioritatile formatiunii este obtinerea autonomiei populatiei maghiare.

Liderul PSD, Victor Ponta, a sustinut ca infiintarea noului Partid Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) este rezultatul unei intelegeri intre presedintele Traian Basescu si premierul Ungariei, Viktor Orban.

In opinia liderului social-democratilor, interesul celor doi este unul electoral.

”Orban a ramas singurul lui sprijinitor politic, iar pentru asta intelegerea intre Traian Basescu si Viktor Orban este evidenta, iar in aceasta intelegere un punct important este sustinerea partidului lui Laszlo Tokes. Viktor Orban vrea sa ia voturi din Transilvania pentru alegerile sale din Ungaria, iar Traian Basescu ii foloseste pe Viktor Orban si pe Laszlo Tokes ca eventual sa-i preseze pe cei de la UDMR sa ramana la guvernare”, a spus Victor Ponta.

El a subliniat ca PSD si USL sunt deschise unei colaborari cu UDMR, dar exclude orice alianta cu noul partid al maghiarilor.

”Daca nu am exclus niciodata si n-o sa exclud o colaborare a USL cu UDMR, exclud colaborarea USL cu partidul dlui Laszlo Tokes”, a afirmat Victor Ponta.

Liderul PSD a sustinut ca Viktor Orban a ramas singurul om politic din Europa care mai dialogheaza cu Traian Basescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<