PRU solicită naționalizarea OMV Petrom pentru nerespectarea contractului de privatizare

PRU solicită naționalizarea OMV Petrom pentru nerespectarea contractului de privatizare

PRU solicită naționalizarea OMV Petrom pentru nerespectarea contractului de privatizare

by March 8, 2016 0 comments
Partidul România Unită (PRU) solicită naționalizarea OMV Petrom pentru nerespectarea contractului de privatizare, se arată într-un comunicat de presă al acestei formaţiuni politice.
”După cum relevă un raport al Curții de Conturi, contractul de privatizare nr. 5/2004 prin care OMV a devenit acționar majoritar la Petrom nu a fost respectat. Ca urmare, solicit naționalizarea acțiunilor pe care OMV le deține la Petrom prin revenirea lor în proprietatea statului român. Guvernul trebuie să dea astfel un mesaj tuturor celor care au beneficiat de pe urma privatizărilor strategice, avantajoase pentru companiile străine și dezavantajoase pentru statul român că, dacă nu își respectă nici măcar obligațiile din contractul de privatizare, statul va naționaliza bunurile înstrăinate. Investitorii străini trebuie făcuți să înțeleagă că România nu este un teritoriu fără legi și că au și obligații, nu numai drepturi și profituri de pe urma țării noastre”, se arată în comunicatul semnat de liderul formaţiunii, deputatul Bogdan Diaconu.
Programul de guvernare al Partidului România Unită include, de altfel, măsura reparatorie ca toate obiectivele privatizate de către statul român să fie naționalizate dacă cei care le-au cumpărat în condiții foarte avantajoase nu își respectă obligațiile din contractele de privatizare.

”Petrom trebuie să se întoarcă la statul român deoarece OMV nu și-a respectat obligațiile, deși profiturile făcute pe seama României au fost uriașe. La fel trebuie să se întâmple în toate cazurile în care privatizările au fost folosite doar pentru a obține profit, fără respectarea prevederilor din contracte!”, menţionează comunicatul de presă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.