Paul Pacuraru si Ilie Morega, achitati de Curtea Suprema

Paul Pacuraru si Ilie Morega, achitati de Curtea Suprema

by May 3, 2011 0 comments

Fostul ministru liberal al Muncii, Paul Pacuraru, si fostul deputat Dan Ilie Morega, au fost achitati de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul contractelor de achizitie publica de la Complexele Rovinari si Turceni. Pacuraru a fost achitat pentru luare de mita, in timp ce Morega a fost absolvit de vina pentru dare de mita. Cei doi au fost achitati pentru ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, si Dan Ilie Morega, fost membru in AGA la Complexele Rovinari si Turceni, au fost trimisi in judecata de DNA, in data de 23 decembrie 2008.

Pe 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis fostului ministru Pacuraru ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia. Conditia pentru oferirea acestor contracte ar fi fost numirea de catre ministru, in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj, a unei persoane indicata de Morega. La data la care Dan Ilie Morega a facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni, in vederea achizitionarii contractului „Instruire cursuri protectia muncii”, in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, pentru contractul de achizitie publica „Comunicare si spirit de echipa”, in valoare de 68.000 lei.

Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru, iar acesta din urma a acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contractele mai sus amintite. “Ulterior discutiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton, in vederea materializarii promisiunii facute de inculpatul Morega Dan Ilie, l-a pus in legatura pe acesta din urma cu fiul sau. De asemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatul  Pacuraru Nicolae Paul Anton a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de inculpatul Morega Dan Ilie”, sustine DNA.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<