Senatorul Mircea Banias, in centrul multor scandaluri „penale”

Senatorul Mircea Banias, in centrul multor scandaluri „penale”

by May 23, 2011 0 comments

Senatorul PDL Mircea Banias a fost adus astazi de dimineata la DNA, dupa o actiune in forta a procurorilor anticoruptie, care au perchezionat casa acestuia, intr-un dosar de contrabanda si evaziune fiscala si in care ar fi implicat si secretarul general al MAI, Laurentiu Mironescu. Banias este un personaj controversat care a fost anchetat in mai multe dosare de coruptie, iar recent, acesta apare si intr-un dosar de evaziune fiscala la UCM Resita, in care prejudiciul adus acestei societati este de 60 milioane de euro. In acest dosar au fost trimisi in judecata patru inculpati printre care doi directori de la aceasta societate, dar si directorul Directiei Domenii Portuare Constanta. Pentru acest caz a fost audiat si Sorin Ovidiu Vantu, care are numeroase conexiuni de afaceri la UCM Resita.

In presa centrala si locala s-a scris ca Banias ar fi „capul mafiei din Portul Constanta ”, fiind partener in multe afaceri cu Laurentiu Mironescu.

Procurorii DNA au descins in dimineata asta in locuinta acestuia de la Constanta, existand suspiciuni de contrabanda si evaziune fiscala cu produse aduse din China. Mircea Banias a fost director general al Administratiei Porturi Constanta, in acest moment fiind senator PDL, vicelider al grupului democrat-liberal.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.