64 de focoase de racheta, furate dintr-un tren la Giurgiu

64 de focoase de racheta, furate dintr-un tren la Giurgiu

by July 17, 2011 1 comment

Patru lazi cu 64 de focoase pentru rachete au fost furate dintr-un tren special, care transporta armament de la fabrica brasoveana Zarnesti catre Bulgaria. Desi trenul era pazit de jandarmi, furtul a fost descoperit de angajatii Politiei Transporturi la un control de rutina efectuat in gara Giurgiu Nord. Se pare ca furtul focoaselor ar fi avut loc in localitatea Stanesti din judetul Giurgiu.

Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis o ancheta in acest caz. Transportul era efectuat de un tren special ce apartine CFR Marfa.
‘La data de 16.07.2011, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti a fost sesizat de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Giurgiu despre faptul ca in cursul acestei zile, in jurul orei 15,30, lucratori din cadrul Statiei CFR Giurgiu Nord au constatat ca la un vagon din garnitura trenului ce continea obiecte cu specific militar, transportate in baza unui contract intre societati private, sigiliile aplicate erau rupte si usa glisanta deschisa. Trenul se afla in Statia CFR Giurgiu pentru efectuarea formalitatilor vamale. Din interior s-a constatat ca lipseau patru lazi cu dispozitive militare. La fata locului s-a deplasat echipa operativa impreuna cu institutiile abilitate, sub coordonarea procurorilor militari pentru efectuarea de cercetari’, se arata intr-un comunicat remis duminica de catre Biroul de presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.