Marele opozant Crin Antonescu conduce PNL cu oameni de la “Golden Blitz”

Marele opozant Crin Antonescu conduce PNL cu oameni de la “Golden Blitz”

by July 29, 2011 2 comments

“Politica facuta altfel” era sloganul cu care Crin Antonescu se lansa in politica de top, castigand presedintia PNL in anul 2009. Doi ani mai tarziu, liderul liberal ofera si explicatia acestui slogan, prin modul in care il aplica in propriul partid: organizatia centrala a PNL este, astazi, condusa de personaje dubioase, cu vechi state de traseisti politici si cu legaturi de afaceri cu inamicii politici ai liberalilor.

Asfel, la conducerea secretariatului general, coloana vertebrala a partidului, au fost numiti fosti lideri PC si PSD, multi dintre ei, fosti colaboratori ai lui Dan Voiculescu, fosti sau actuali parteneri de afaceri cu personaje ale actualei puteri: senatorul UNPR, Anghel Iordanescu, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, primarul sectorului 6, Cristian Poteras, Dorin Cocos ( sotul Elenei Udrea). Surse din PDL ne-au declarat ca unii secretari generali ai PNL sunt vazuti destul de des in anturajul membrilor clubului “Golden Blitz”.

Filiera Rares Manescu-“Golden Blitz”

La inceptul lunii mai, Crin Antonescu il numea la conducerea secretariatului general al PNL pe consilierul sau personal, Eduard Hellvig, inlocuindu-l pe vechiul liberal Radu Stroe, secretar general ales in 2009. Numirea lui Hellvig a fost dublata de inlocuirea vechii garnituri de secretari generali adjuncti cu oameni impinsi de la spate de Rares Manescu, seful organizatiei PNL Sector 6. Pe Rares Manescu il leaga o prietenie istorica de primarul pedelist al sectorului 6, Cristian Poteras.

De altfel, desi Crin Antonescu clameaza peste tot opozitia furibunda la actuala putere, in acest sector liberalii lui Manescu au viceprimar si fac majoritatea in Consiliul local cu mult hulitii pedelisti. La partid, Rares Manescu a preluat functia de sef al trezoreriei liberale si, mai interesant decat atat, l-a agatat in functia-cheie de secretar-general adjunct pe probleme organizatorice pe Marcel Nicolaescu.

Marcel Nicolaescu este partener de afceri cu uneperistul Anghel Iordanescu si omniprezent in anturajul “Golden Blitz”, cu Dorin Cocos, Elena Udrea sau Gabriel Oprea. Si-a descoperit vocatia de liberal recent, in anul 2009, dupa ce a parazitat o regie banoasa in calitate de membru al PC.

Marcel Nicolaescu, de la Voiculescu, la Antonescu

Marcel Nicolaescu a ocupat intre 2005-2008 functia de director general al Societatii Nationale de Sare “Salrom” SA, pus in aceasta pozitie chiar de Dan Voiculescu ( cand la PC era la guvernare), sustinut pe vremea aceea de ministrul Economiei, Codrut Seres. El a fost propulsat in PC chiar de administratorul holdingului Grivco, Mihai Lazar.

Nicolaescu a fost asezat pe aceasta pozitie, potrivit presei din acea perioada, pentru un singur scop: sa privatizeze societatea, iar cumparatorul sa fie Dan Voiculescu. Aceleasi surse sustin ca ar fi aparut unele conflicte intre cei doi lideri PC, iar dupa ce Partidul Conservator a iesit de la guvernare in 2006, Nicolaescu a fost mentinut in functie de liberali, desi Varujan Vosganian, ministrul Finantelor de atunci ar fi dorit sa-l destituie din functie.

De altfel, liderii de sindicat de la SC Salrom, dar si presa l-au acuzat pe Nicolaescu de proasta administrare a societatii. Un exemplu in acest sens a fost faptul ca societatea a pierdut in numai cativa ani aproape 70% din exportul de sare romaneasca in Europa. Insa, Nicolaescu a fost puternic sprijinit de fostul europarlamentar, Rares Manescu, seful PNL sectorul 6, care dupa alegerile din 2008, l-a si adus in partidul liberal. Ca apoi, odata cu venirea la presedintia partidului a lui Crin Antonescu, Manescu a obtinut pentru Nicolaescu functia de secretar general adjunct, pe probleme organizatorice.

De fapt, Nicolaescu a obtinut cea mai importanta functie organizatorica in partid, el primind sarcina direct de la Antonescu sa puna pe picioare reteaua electorala a particului, in vederea alegerilor locale din primavara anului trecut.

Prietenie de afaceri si de pahar cu puterea portocalie

De asemenea, acesta este un bun prieten cu senatorul UNPR, Anghel Iordanescu, impreuna deschizand in Drumul Taberei, acum cativa ani, o Academie de Tenis. Cei doi mai detin si numeroase terenuri de fotbal in sectorul 6. Nicolescu este bun prieten si cu ministrul Gheorghe Oprea, cei doi fiind o perioada, se pare, parteneri de afaceri imobiliare.

Sursele noastre mai sustin ca Marcel Nicolaescu, dar si Rares Manescu sunt “membrii” de baza al clubului “Golden Blitz”, apropiati ai primarului de la Sectorul 6, Cristian Poteras si prieteni ai omului de afaceri Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea.

Un alt fost membru PC a devenit secretar general adjunct la PNL: Corneliu Eugeniu Gorcea. Acesta a devenit, ca si Nicolaescu, membru al PNL Sector 6, organizatie condusa de Rares Manescu.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<