Seful Parchetului din Sighisoara a cerut ilegal subventii agricole

Seful Parchetului din Sighisoara a cerut ilegal subventii agricole

by August 1, 2011 1 comment

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighisoara, Virgil Horatiu Aldea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, sub acuzatia ca cerut ilegal subventii de la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), in valoare de aproximativ 60.000 de lei, in contul unui teren agricol, pe care il inchiriase altor persoane.
Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2008 – 2011, prim-procurorul a solicitat Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) – Centrul Local Sighisoara acordarea de subventii, intocmind patru cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata in care a consemnat, in fals, ca este utilizatorul legal al unui teren agricol in suprafata de 26 de hectare pe raza comunei Vinatori, judetul Mures.

In realitate, Virgil Horatiu Aldea nu folosea terenul respectiv, intrucat il inchiriase mai multor persoane fizice de la care a incasat sume de bani cu titlu de chirie.
In aceasta modalitate, prim-procurorul a incasat in mod nelegal suma totala de 59.758 de lei, suma cu care APIA s-a constituit parte civila in procesul penal.
Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Targu Mures.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.