Doi deputati si-au angajat ilegal rudele

Doi deputati si-au angajat ilegal rudele

by September 27, 2011 0 comments

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii a doi deputati, Károly Kerekes (UDMR) si Ioan Cindrea (PSD), pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce acestia si-au angajat ilegal rude apropiate la birourile parlamentare din teritoriu.Potrivit unui comunicat, deputatul Ioan Cindrea a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea sotiei sale, Amalia Cindrea, in perioada 5 octombrie 2009 – 1 februarie 2011, in cadrul biroului parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 34 Sibiu, incalcand astfel prevederile Legii nr. 161/2003.
Beneficiul patrimonial obtinut de sotia deputatului PSD a fost de 35.061 lei (aproximativ 8.138 euro).
De asemenea, deputatul UDMR Károly Kerekes a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Szilard Kerekes, in perioada 2006 – 2010, si a sotiei sale, Ildiko Susana Kerekes, in perioada 2004 – 2009, in cadrul biroului parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 28 Mures.
Beneficiul patrimonial obtinut de fiul si sotia deputatului UDMR a fost de 99.083 lei (aproximativ 23.000 euro).
ANI sustine ca veniturile obtinute de rudele celor doi deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese au fost in cuantum de 134.144 lei (aproximativ 31.138 euro).
Agentia transmite ca a initiat demersuri in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de trei ani de la data ramanerii definitive a raportului ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.
Saptamana trecuta, ANI a stabilit ca cinci deputati, Oana Niculescu Mizil (PSD), Sonia-Maria Draghici (PSD), Mihai Radan (minoritati), Stelica Iacob Strugaru (PDL) si András Levente Mate (UDMR), si-au angajat ilegal rudele apropiate la birourile parlamentare din teritoriu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.