Nepotul politologului Iosif Boda, trimis in judecata pentru luare de mita

Nepotul politologului Iosif Boda, trimis in judecata pentru luare de mita

by September 1, 2011 0 comments

Procurorii DNA Pitesti au dispus trimiterea in judecata a lui Daniel Boda, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, pentru luare de mita in forma continuata, informeaza Directia Nationala Anticoruptie. Daniel Boda ar fi primit 5.000 de euro mita din partea administratorului unei firme care se ocupa cu distributia de medicamente, in schimbul restituirii autorizatiei de distributie angro pentru firma respectiva. Dosarul a fost inaintat spre judecare Tribunalului Arges.


Rechizitoriul:

La data de 8 septembrie 2010, la societatea S.C. IOANA MED FARM S.R.L. Ştefăneşti, administrată de inculpatul Alexandrescu Săndel, a avut loc o inspecţie inopinată efectuată de angajaţi din cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) având ca obiect verificarea activităţii de distribuţie angro de medicamente de uz uman. Deficienţele constate de inspectori au atras amendarea societăţii şi suspendarea autorizaţiei de distribuţie angro. Pentru ca autorizaţia să îi fie restituită, în lipsa remedierii neregulilor, Alexandrescu Săndel împreună cu soţia sa Alexandrescu Anca Elena au decis să remită sume de bani preşedintelui ANMDM.

Astfel, în zilele de 10 septembrie, respectiv 21 septembrie 2010, Boda Daniel, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, a primit suma totală de 5.000 euro de la inculpatul Alexandrescu Săndel, prin intermediul soţiei sale, inculpata Alexandrescu Anca Elena, pentru a aproba efectuarea unei noi inspecţii la sediul SC IOANA MED FARM SRL Ştefăneşti prin care să se constate, în mod nereal, remedierea deficienţelor, ulterior să fie ridicată măsura suspendării activităţii societăţii menţionate şi să fie restituită autorizaţia de funcţionare. Banii au fost puşi la dispoziţie cu sprijinul inculpatei Neagoe Raluca Eugenia.

La data de 23 septembrie 2010, după efectuarea unei noi inspecţii la SC IOANA MED FARM SRL menite să constate remedierea deficienţelor, inculpatul Dumitrescu Alexandru, în calitate de inspector în cadrul ANMDM, a întocmit un raport în care a menţionat, în mod nereal, că deficienţele majore identificate în cursul inspecţiei inopinate din 8 septembrie 2010 au fost remediate. La data de 4 octombrie 2010, inculpatul Dumitrescu Alexandru a primit de la inculpatul Alexandrescu Săndel, prin intermediul inculpatului Chiroiu Ioan Sorin, suma de 2.000 lei, în baza unei înţelegeri prealabile survenite în perioada desfăşurării controlului. Ulterior, pe baza raportului favorabil întocmit de inspector, preşedintele ANMDM a restituit autorizaţia de funcţionare societăţii IOANA MED FARM SRL.

Fiind audiaţi în calitate de martor în prezenta cauză, inculpaţii Banu Ionuţ Cosmin şi Măsgaciu Luiza Adriana au făcut afirmaţii mincinoase ori nu au spus tot ce ştiu referitor la împrejurările relevante asupra cărora au fost întrebaţi de procurori, menţinându-şi aceeaşi atitudine chiar şi după prezentarea materialului de urmărire penală.

Inculpati

Procurorii anticoruptie i-au mai trimis in judecata, in acelasi dosar, pe:

Sandel Alexandrescu, fost administrator al S.C. IOANA MED FARM SRL Ştefăneşti, judeţul Argeş, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită în formă continuată şi instigare la dare de mită.

Anca Elena Alexandrescu (sotia lui Sandel Alexandrescu), director executiv în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită în formă continuată.

Eugenia Raluca Neagoe (fosta Popa), consilier juridic în cadrul S.C. IOANA MED FARM SRL Ştefăneşti, judeţul Argeş, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită în formă continuată.

Alexandru Dumitrescu, farmacist primar cu atribuţii de inspector în cadrul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale – Departamentul Inspecţie Farmaceutică, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi fals intelectual.

Ioan Sorin Chiroiu, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Cosmin Ionut Banu, conducător auto în cadrul S.C. IOANA MED FARM SRL Ştefăneşti, judeţul Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Luiza Adriana Masgaciu, contabil-operator facturare în cadrul S.C. IOANA MED FARM SRL Ştefăneşti, judeţul Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.