Asistenta maternala, retinuta pentru violente asupra a doi minori

Asistenta maternala, retinuta pentru violente asupra a doi minori

by October 6, 2011 0 comments

Procurorii Parchetului Capitalei solicita judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti arestarea unei foste asistente maternale din judetul Ilfov Fanica Gradinaru, acuzata de tentativa la omor calificat si rele tratamente aplicate minorului, dupa ce aceasta a agresat doi copii pe care ii avea in grija. Anchetatorii mai cer arestarea sotului femeii si a doua asistente sociale care au musamalizat cazul.

In acelasi dosar, a fost inceputa urmarirea penala si fata de alti 5 functionari din cadrul Consiliului Judetean Ilfov – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, pentru savarsirea infractiunilor de neglijenta in serviciu si omisiunea sesizarii organelor judiciare, precum si fata de un medic de familie pentru savarsirea a 3 infractiuni de fals intelectual.
Procurorii sustin ca Fanica Gradinaru, in calitate de asistent maternal, in perioada octombrie 2007- decembrie 2009, a exercitat diferite acte de violenta si cruzimi asupra a doi minori, care ii fusesera incredintati spre ingrijire, acceptand posibilitatea ca acestia sa-si piarda viata, precum si alte actiuni care au pus in primejdie grava dezvoltarea fizica, intelectuala si morala a acestora.
Sotul asistentei, Mitica Gradinaru, este acuzat ca a inlesnit exercitarea de acte de violenta si cruzimi asupra copiilor si nu a luat nicio masura pentru impiedicarea lor.
Marinela Constantin si Ana Moise, asistenti sociali in cadrul Consiliului Judetean Ilfov – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, nu si-au indeplinit atributiile de serviciu privind vizitarea si monitorizarea situatiei minorilor si au facut mentiuni necorespunzatoare adevarului in rapoartele de vizita a copiilor

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.