Monica Macovei trebuie sa ii plateasca lui Sova daune de 10.000 lei

Monica Macovei trebuie sa ii plateasca lui Sova daune de 10.000 lei

by October 4, 2011 0 comments

Curtea de Apel Bucuresti a obligat-o pe Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, sa-i platesca 10.000 de lei senatorului PSD Dan Sova, pe motiv ca a spus despre acesta ca are afaceri cu statul. Declaratia a fost facuta in 2009 la Costinesti, in timpul Scolii de vara a PDL. Initial, plangerea lui Dan Sova a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, insa a avut castig de cauza la Curtea de Apel. Judecatoarele Doinita Mihalcea si Daniela Adriana Bina au considerat ca Macovei trebuie sa plateasca pentru declaratiile politice pe care le-a facut in urma cu doi ani.

“In urma cu aproape doi ani de zile, Dan Sova, deputat PSD, m-a actionat in judecata pentru ca am spus ceea ce relatase deja presa: avocatul Dan Sova, ca si prietenul lui Ponta, a avut contracte cu statul si a castigat bani publici. Multi! A pierdut procesul in instanta de fond, care a retinut ca nu sunt intrunite elementele raspunderii civile. Acum Curtea de Apel Bucuresti i-a admis apelul. Voi face recurs”, arata Macovei pe blogul personal.

Judecatoare cu multa avere

Cele doua judecatoare care i-au dat castig de cauza lui Sova au o avere de invidiat.

Astfel, Daniela Adriana Bina detine, impreuna cu sotul sau care este avocat, sapte terenuri in Campina, Costinesti, Aninis – Gorj, Balotesti, Pantelimon, Stefanesti si Tunari, trei apartamente in Bucuresti, o casa de vacanta in Campina si o casa de locuit mostenita in Gorj, trei autoturisme (Nissan, Toyota si BMW) si o datorie la banca de aproximativ 20.000 euro. In ultimul an fiscal, sotii Bina au castigat 270.000 de lei.

Casa de vacanta dar cu locuinta de serviciu

Cealalta judecatoare, Doinita Mihalcea, are un teren in Brebu (judetul Prahova), o casa de vacanta in aceeasi localitate, un autoturism Land Rover din 2002, datorii de 15.000 de euro si 60.0000 de lei. Impreuna cu sotul, de asemenea avocat, a castigat in ultimul an 115.000 de lei.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.