Stenograme in dosarul Apostu: 10% comision pentru investitii din Fondul de Rezerva al Guvernului

Stenograme in dosarul Apostu: 10% comision pentru investitii din Fondul de Rezerva al Guvernului

by November 16, 2011 0 comments

Unul din inculpatii din dosarul Sorin Apostu se lauda unui om de afaceri ca va interveni pe langa cineva din Guvernul Romaniei pentru alocarea unor bani din fondul de rezerva a Guvernului. Omul de afaceri vroia un comision de 10%. Potrivit motivarii arestării primarului Clujului, Sorin Apostu, unul din inculpatii ar fi pretins 10% din suma pe care se angaja sa o obtina prin interventii pe langa Guvernul Romaniei pentru o societate de drumuri controlata de un om de afaceri din Arges.

Astfel, in cadrul discutiilor telefonice purtate la datele 25 si 28 august 2011 cu un cunoscut al sau, om de afaceri din judeţul Argeş, inculpatul S.C.M. (Calin Stoia) ii promite acestuia ca va interveni la persoane din anturajul Guvernului Romaniei, pentru alocarea unor sume de bani din fondul de rezerva al Guvernului, in favoarea unei societati de construcţii de drumuri. Pentru aceasta interventie, inculpatul S.C.M. pretinde remiterea unui procent de 10% din suma alocata de la Guvern, imprejurare care rezulta din procesul verbal de redare a convorbirilor telefonice,  după cum urmează.

„S.C.M.: Hai zi cumetre.

B.: Fii atent cum e treaba, deci e totul OK, legal, frumos, e adresa făcuta de prefect presedintelui Consiliului Judetean, intelegi? E lucrarea din 2009 la niste drumuri, cand au fost calamitatile alea, intelegi?

S.C.M.: Da.

B.: Si de, oamenii au un milion de euro  de recuperat, si acuma, in prima transa, e facut scrisoarea de astia, ti-am zis

S.C.M.: De firma care o facut lucrarile?

B.: Da, dar pe primarie, e facuta adresa pe primaria respectiva.

S.C.M.: Deci primaria o avut contract, firma respectiva cu primaria.

B.: Da, deci nu apare firma, ştii? Doar primaria apare.

S.C.M.: Am înţeles.

B.: Intelegi? Si in prima transa ar fi vrut 500.000 euro, 540.000…

S.C.M.: Stai putin, e foarte important cine trebuie sa platească banii astia. Primaria care trebuie sa-i primeasca de unde?

B.: De la Guvern.

S.C.M.: De la Guvern ce? De la Fondul de rezerva?

B.: Da, Fondul de rezerva.

S.C.M.: Ala-i la dispozitia primului ministru.

B.: Da, pai asta ti-am zis, ca ala merge

S.C.M.: Si de ce nu-i da?

B.: Pai se face o lista acuma, ca de aia e urgenta, cica se face o lista acuma in care sa se dea la mai multi si stii cum e, care intra pe lista. Asta ne trebuie.

……

S.C.M.: Mai frate, iti spun sincer si sa nu ma intelegi gresit, dar suma e prea mica ca sa pot să declansez o chestie de genul asta, ba, haide, dati-le la aia un milion de euro. Intelegi? Adica eu am niste mecanisme prin care pot sa declansez o operatiune de genul asta, dar toate astea au niste costuri.

B.: Pai normal ca oamenii…

S.C.M.: Is oameni seriosi, daca  spun ajutati-ma si pe mine sa ia ala un milion …pentru o suta de mii nu ma dau jos din pat.

B.: Da, da, atunci da, prima transa e de 500 mii, urmatoarea e de 500, intelegi?

S.C.M.: Inteleg, de asta incerc sa-ti spun, ca sa ajungi acolo in preajma lu number one trebuie sa ajungi prin niste oameni care au si ei anumite valori, intelegi? Si asta vine si spune, ce-mi iese mie la afacerea asta? O suta de mii? Sau 50 mii cum zici  tu? Pai pentru 50 mii nu ma dau jos din pat, frate.

B.: Da.

S.C.M.: Cam asa funcţioneaza. Adică afacerea trebuie sa fie suficient de interesanta ca sa-i …

B.: Dar normal, e normal. Deci nu e pe ochi frumosi.

S.C.M.: Am inţeles. Dar sunt niste costuri, asta incerc eu sa-ti explic tie, ca-s niste sume la care baietii care-i stiu eu, care pot sa influenteze chestia asta nu se deranjeaza.

B.: Da, asta e.

S.C.M.: Eu o sa pun o întrebare.

B.: Pune-i o intrebare si zi care ar fi costul. Ca sa stim.

S.C.M.: Iţi spun acuma, 10% e intotdeauna. Asta-i costul.

………………………

B.: Da, un 10% asta e, dar no, stiu eu, nu e o problema, dar problema…….

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<