Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu: Traian Basescu il va numi premier pe Ioan Rus, in cazul USL va castiga majoritatea in Parlament

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu: Traian Basescu il va numi premier pe Ioan Rus, in cazul USL va castiga majoritatea in Parlament

by September 4, 2012 0 comments

Preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, a scris marţi pe facebook că dacă ar exista ,,o presiune efectivă” ca Traian Băsescu să mai numească un premier de la PSD, acesta cu siguranţă nu ar mai fi Victor Ponta care este ,,compromis grav”, ci o persoană precum Ioan Rus.”Actualul premier a declarat, recent, că va fi, <>, premier, dacă USL va câștiga 50 la sută +1 din mandate. Noua Republică îl asigură pe Victor Ponta că nici în acest caz – ipotetic – el nu va mai fi desemnat premier. Conform Constituției, după alegeri Președintele are doar obligația de a consulta partidul care ar avea majoritatea absolută. Nicidecum o eventuală alianță între patru partide diferite”, a scris el pe pagina de socializare. “Chiar dacă am presupune – pentru a derapa de la textul Constitiției alături de copilotul Ponta, specializat în astfel de manevre – că Președintele ar desemna un premier de la o eventuală alianță majoritară, nu este obligat în nici un fel să desemneze pe cineva de la un partid anume din cadrul acelei alianțe. Spre exemplu, ar putea, foarte bine, să desemneze un premier de la UNPR sau de la PNL”, a comentat preşedintele Noua Republică.

El a precizat că ,,pragmatic vorbind”, chiar dacă  ar exista ,,o presiune efectivă” asupra lui Traian Băsescu să mai numească un premier de la PSD, acesta cu siguranţă nu ar mai fi Victor Ponta care este ,,compromis grav”, ci o persoană precum liderul pesediştilor de la Cluj, Ioan Rus.

“Pragmatic vorbind, chiar dacă ar exista o presiune efectivă ca Președintele să mai numească un premier de la PSD, acesta nu poate fi Victor Ponta. Actualul lider de fațadă al socialiștilor este compromis grav pe plan intern și internațional. Izolarea economică și diplomatică a României s-ar adânci. În acest caz, premier ar fi desemnat cu siguranță, o persoană precum actualul lider de la Cluj, Ioan Rus”, a punctat Mihail Neamţu.

rţi pe facebook că dacă ar exista ,,o presiune efectivă” ca Traian Băsescu să mai numească un premier de la PSD, acesta cu siguranţă nu ar mai fi Victor Ponta care este ,,compromis grav”, ci o persoană precum Ioan Rus.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.